Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

CiTi One, compact si usor de operat

Un lucrator care face distributie manevreaza zilnic, in medie, circa 2,4 t de marfa, in paleti cu greutati de 30-400 kg. Daca mai trebuie sa distribuie si in zone urbane aglomerate, de exemplu magazine, atunci activitatea sa este cu atat mai dificila. Pentru a-i usura munca, Still a adus pe piata, anul trecut, o solutie noua, CiTi One. Un alt produs nou lansat a fost Liftrunner, care poate fi folosit cu succes atat in cazul aplicatiilor la interior, cat si in exterior, si care a fost prezentat in numarul din decembrie al revistei Logistica.
 

CiTi One este un transpalet inovator care poate transporta foarte usor greutati de pana la 500 kg. Insusi numele indica principalul sau camp de lucru, livrarile catre companii localizate in interiorul oraselor, zone cu trafic intens.
Vehiculul este foarte silentios, un atu atat pentru sofer, cat si pentru cei care locuiesc in zonele din apropierea centrelor comerciale. Acest stivuitor faciliteaza incarcarea/descarcarea camioanelor parcate pe marginea strazii sau in piete si targuri. Este usor de operat, deoarece poate trece peste obstacole cum sunt gropile sau bordurile. Acest model poate fi folosit si la aplicatiile de interior si poate circula fara probleme pe pardoselile cu denivelari si pe distante lungi.
De obicei, pentru operarea unui transpalet manual este foarte importanta si forta fizica a operatorului, insa in cazul CiTi One acest aspect nu mai e valabil. Cu ajutorul bateriei, utilajul se misca usor; incarcat poate atinge o viteza de 4,5 km/ora, iar fara incarcatura, de 6 km/ora.
Designul ergonomic al manerului face posibila folosirea fara probleme, indiferent ca operatorul este dreptaci sau stangaci. Un alt plus din punctul de vedere al ergonomiei este plasarea centrala a joy-stickului prin care se actioneaza transpaletul sau functiile de ridicare/coborare. Deoarece este usor de manevrat, pentru a putea folosi acest utilaj operatorul nu are nevoie de niciun permis special.
Transpaletul este si foarte sigur, de exemplu, la manevrarea in rampa, pericolul ca utilajul sa se deplaseze inapoi fiind exclus prin actionarea functiei ramp-stop.
CiTi One este deosebit de compact, intra foarte usor in orice tip de camion. Lungimea de la capatul timonei pana la suportul furcilor este de pana in 410 mm, furcile au o lungime de 1.150 mm, iar latimea exterioara este de 550 mm. Roata conducatoare din cauciuc are un diametru de 310 mm si o amprenta la sol de 85 mm si, in functie de incarcatura, transpaletul poate trece fara probleme peste obstacole cu o inaltime de pana la 70 mm, cu o incarcatura de 150 kg. In cazul in care se transporta la capacitate maxima, 500 kg, pot fi depasite foarte usor obstacole cu o inaltime de 45 mm.
CiTi One poate fi folosit la temperaturi intre -15 si +50oC.
Cu ajutorul unui display, lucratorul poate vedea anumite informatii cum sunt greutatea incarcata, orele de functionare, statusul bateriei etc.
Motorul integrat in butuc, de 0,3 kW, este incapsulat, deci nu necesita mentenanta, si are suficienta putere de propulsie pentru CiTi One care, neincarcat, cantareste aproape 100 kg. Cu ajutorul acestei propulsii, transpaletul poate fi manipulat fara probleme si pe pante cu inclinare de pana la 8%, cu sau fara incarcatura.
In functie de aplicatie, sunt disponibile trei tipuri de baterii, cu diferite capacitati. Cea mai puternica dintre ele poate rezista la peste doua ore de functionare incontinuu.

Articole similare

Ad