Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

O companie pentru orice conditii meteo

Sucursala romaneasca a companiei germane Webasto s-a pregatit pentru sezonul de vara cu o gama variata de sisteme de aer conditionat pentru vehicule comerciale, speciale si utilaje. In completarea gamei Webasto, compania ofera si aparate de aer conditionat Dirna, Indel B si Diavia. Pe langa segmentul auto, Webasto a atacat anul trecut si domeniul feroviar, care a contribuit la stabilitatea filialei romanesti pe timp de criza. Andreas Heyde, director general Webasto Romania Trading SRL, a oferit detalii despre produsele companiei si strategia pentru piata romaneasca in acest an.
 

Tranzit: Cum ati traversat perioada de criza, atat la nivel european, cat, mai ales, pe piata romaneasca?
Andreas Heyde: Criza a fost resimtita la nivel global, dar in Romania a fost mai profunda si efectele ei continua. Revenirea economica se face simtita in unele sectoare comerciale sau de productie, piata de camioane fiind un bun exemplu in acest sens. Am decis sa compensam pierderile cauzate de criza prin actiuni ce au vizat diversificarea portofoliului de produse pentru a castiga noi clienti si, nu in ultimul rand, prin initierea de proiecte in domenii particulare, cum ar fi caile ferate.

Ce produse alcatuiesc portofoliul comercial al Webasto si care dintre ele sunt cele mai vandute pe piata romaneasca? Ce noutati aveti din punct de vedere al produselor oferite pe piata romaneasca?
Gama de produse Webasto este alcatuita din trei categorii: sisteme de incalzire stationare, sisteme de aer conditionat si trape auto. Toate acopera o mare varietate de vehicule – camioane, autobuze, microbuze, vehicule feroviare, utilaje agricole si de constructie, ambulante, autoturisme, yahturi, rulote si altele. Cele mai solicitate produse Webasto pe piata romaneasca sunt incalzitoarele stationare pe aer. Avand un pret competitiv, incalzitoarele pot fi instalate usor intr-o mare varietate de vehicule, carora le asigura confortul necesar in habitaclu.
Ca noutati, promovam si aparatele de aer conditionat Dirna, Indel B si Diavia, produse care vin in completarea gamei Webasto. In plus, am demarat de curand un proiect in domeniul feroviar, pentru care furnizam atat echipamente de incalzire, cat si de aer conditionat pentru mai multe automotoare CF modernizate.
 
Ce promotii aveti in vedere pentru impulsionarea vanzarilor de aparate de aer conditionat in acest sezon?
Promovam Dirna ByCool, care se adreseaza in primul rand transportatorilor. ByCool este un racitor evaporativ, ce asigura confortul din cabina camioanelor in timpul stationarii. Acesta beneficiaza de un montaj usor, fiind disponibil atat pentru alimentare cu 12 V, cat si cu 24 V.
In plus, este ecologic, cu un nivel de mentenanta scazut si un zgomot foarte redus. Poate fi folosit cu motorul pornit sau oprit, ceea ce il face util in primul rand in perioadele de odihna a soferului. De asemenea, poate fi comandat direct sau prin intermediul unei telecomenzi, iar pretul echipamentului este foarte atractiv. Un alt produs pe care il promovam in aceasta vara este Indel B Sleeping Well.
Cu un profil aerodinamic si o instalare usoara tip „plug&play“, poate fi montat inclusiv pe cabinele de camion cu o inclinare mai mare de 25o a acoperisului. Folosind un refrigerant ecologic (R134a) pre-incarcat, sistemul asigura temperatura dorita, distribuind in mod uniform aerul rece in cabina camionului.
 
Cum ajung produsele Webasto la clientul final, direct sau prin intermediul unei retele de dealeri?
De cand activeaza in Romania, Webasto si-a creat o retea de dealeri, ce asigura comercializarea produselor catre clientii finali. Reteaua noastra de dealeri are o acoperire nationala, asigurand instalarea, piesele de schimb si service in perioada de garantie si post-garantie pentru echipamentele instalate. Pentru a consulta reteaua de dealeri si a face alegerea potrivita pentru vehicul, recomandam accesarea site-ului nostru www.webasto.ro, unde se poate gasi cel mai apropiat dealer din reteaua noastra.
 
Care este nivelul de pret al produselor Webasto comparativ cu concurenta? Care sunt avantajele produselor Webasto?
Webasto Romania Trading vinde produse de aer conditionat de inalta calitate atat pentru habitaclu, cat si pentru compartimentul de marfa. Oferim solutii particularizate pentru transportul produselor perisabile si echipamente pentru masini carosate izoterm. Din pacate, sunt destui cei care considera aerul conditionat pentru soferii de camion o dotare care nu e obligatorie. De fapt, este o dotare care, in afara de confortul oferit, creste atat siguranta in trafic, cat si eficienta transporturilor. Fara indoiala, un camion cu sofer relaxat si odihnit prezinta un risc mult mai redus de a fi implicat intr-un accident. Un numar tot mai mare de clienti se indreapta catre noi intrucat gasesc un raport pret/calitate foarte convenabil. Pe langa calitatea germana bine cunoscuta, un avantaj major este acela ca, avand o gama larga de produse, se pot concepe diverse solutii pentru clientii nostri, in functie de cerintele fiecaruia. Flexibilitatea sistemelor livrate si solutiile tehnice oferite ne-au ajutat sa avem succes in Romania de multi ani.
 
Ce estimari aveti pentru vanzarile din acest an?
Bineinteles ca semnele de revigorare a economiei ne bucura, pentru ca o piata in crestere favorizeaza dezvoltarea companiei noastre. Speram ca vom avea un an mai bun decat cel trecut – nu numai strict prin marirea numarului de echipamente vandute, ci si prin acoperirea unor segmente aditionale de piata. Suntem optimisti ca integrarea unor produse noi in portofoliul propriu va aduce o crestere semnificativa a companiei. 

Articole similare