Revista  | 
01.01.2012 / 

Piata are nevoie de tot mai multe inovatii prin care sa fie marita eficienta si aici intervine SSI Schaefer care anul trecut a primit premii pentru sistemele care deja si-au dovedit performantele dar a si lansat solutii noi

Pentru SSI Schaefer, 2011 a fost un an plin: lansari, targuri, sisteme premiate.
Astfel, cu ocazia LogiMat, Robo Pick a fost premiat ca cel mai bun produs.

Este un sistem de picking relativ simplu care identifica produsul (nu sub forma de fotografie, ci tridimensional), focusul nefiind pe cutie, ci pe produsele din interior. Produsul care trebuie picuit este marcat cu rosu pe display. Robo Pick identifica dimensiunile produsului picuit si astfel se regleaza si adancimea la care coboara bratul, astfel incat sa nu zdrobeasca produsul.
O alta solutie premiata, de data aceasta in cadrul CeMAT, este Order Verifier, care a primit distinctia MM in logistica. In cadrul acestui sistem, dupa finalizarea operatiunilor de picking, cutiile cu produsele picuite intra intr-un spatiu de verificare. Aici, marfa este descarcata pe un conveior care se misca relativ repede, pe ultima parte a benzii ajungand chiar la o viteza de 2,5 m/s. La aceasta viteza pot fi verificate 6.000 de produse pe ora.
Tot cu ocazia CeMAT, SSI Schaefer a prezentat si cele mai eficiente cutii si containere. Ecotech a primit distinctia „Produsul anului 2011“ din partea asociatiei industriilor producatoare de semi-finite si alte produse de consum din Germania. Elementul inovativ al acesteia este dispozitivul de deblocare al unei sectiuni de pe laterala. Se creeaza astfel un orificiu care permite ca, pentru preluarea unui produs din cutie, aceasta sa nu mai fie scoasa din raft. Se apasa butonul, sectiunea respectiva se deschide, muncitorul baga mana in cutie si scoate produsul dorit.
Producatorul german a avut si cateva lansari anul trecut, printre ele numarandu-se ELX si Fulfillment Factory. ELX este un sistem de depozitare de tip arhiva, dar comandat electric in comparatie cu sistemele clasice de pe piata, care sunt actionate printr-o manivela. Culoarul poate fi deschis numai cu ajutorul unui RFID. Pentru siguranta, in momentul in care operatorul iese de pe culoar, acest lucru trebuie confirmat. Fulfilment Factory, gandit pentru piata produselor textile, este un sistem conveior pentru umerase care permite manipularea individuala a produselor. Solutia este in curs de patentare si poate fi folosita atat pentru livrari B2B, cat si B2C.
In aprilie, SSI Schaefer a preluat Handler A/S, un producator foarte important de pe piata daneza.
Prin aceasta preluare, SSI Schaefer si-a completat oferta de produse cu LogiMat, un produs de mare succes pe piata scandinava. Cu acest produs, SSI Schaefer concureaza foarte puternic pe piata lifturilor verticale. Compania avea deja in portofoliu un sistem similar, PickoMAT diferenta fiind ca PickoMAT poate fi configurat intr-o varianta mai lata si are si o mini-furca, pe cand in cazul LogiMAT, tavile se deplaseaza numai pe verticala. LogiMAT are la baza cel mai confortabil principiu, „goods to man“ si reduce timpii de deplasare ai operatorului chiar si cu 70%. De asemenea, picuirea se face de 6-10 ori mai repede datorita proceselor automate.  
In Romania, piata farmaceuticelor, automotive, cea de piese de schimb dicteaza volumele de solutii si echipamente de depozitare. De aceea, produsele din portofoliul SSI Schaefer care pot fi implementate aici sunt specifice acestor segmente.

Comentarii (0)
Au mai ramas 1000 caractere

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!
Cancel or