Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

142 de camioane „romanesti“ confiscate in Belgia

Anchetatorii belgieni au pus sigiliul pe autobaza unor companii de transport din Romania, suspectate de dumping social si trafic de persoane. In acest raid, care a avut loc la sediul fostei companii de transport De Dijcker, in Vlierzele, au fost confiscate 142 de camioane. O parte din locatia vizata este inchiriata unor familii romanesti care conduc mai multe companii de transport in Belgia. Autoritatile pretind ca aceste companii sunt banuite de mai mult timp de practici ilegale, fiind mai degraba companii belgiene care se pretind a fi din Romania, pentru a putea ignora legislatia belgiana.
 

Presa belgiana a informat ca actiunea a fost precedata de o serie de plangeri venite din partea localnicilor privind unele neplaceri si incidente, acestea adaugandu-se acuzatiilor ca soferii ar trai in camioane, lucrand la preturi de dumping.
In cadrul raidului, au fost gasiti multi soferi si mecanici care locuiau intr-un container si aveau la dispozitie o toaleta si un dus, dar fara apa curenta. Ca urmare, managerii companiei sunt suspectati si de trafic de fiinte umane. Acum, soferii se pot intoarce in tara lor, cele 142 de camioane fiind confiscate si locatia inchisa.
Pe langa incursiunea din Vlierzele, o alta s-a desfasurat la casa de la adresa belgiana din Wichelen a managerului roman. In plus, au fost efectuate si alte cercetari care au vizat companiile de transport din Flandra de Est si de Vest care au subcontractat serviciile oferite de aceasta firma.

Articole similare

Ad