Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

In toiul pregatirilor pentru atribuirea de trasee

Revista Tranzit a organizat, pe 5-6 octombrie, la hotelul President din Targu Mures, cea mai mare conferinta care a avut vreodata loc in Romania pentru transportul de calatori. Intitulata „Piata de transport persoane se pregateste de licitatie”, aceasta a reunit peste 250 de participanti: manageri de transport si administratori ai companiilor de profil din toata tara (operatori publici si privati), carora li s-au adaugat reprezentantii principalelor asociatii patronale. Subiectul cel mai important l-a constituit atribuirea de trasee judetene si interjudetene, in conditiile in care, desi mai sunt doar trei luni pana la licitatie, inca nu au fost publicate in Monitorul Oficial (MO) criteriile de punctaj pentru desemnarea castigatorilor.

Ca de fiecare data, ARR s-a dovedit cea mai deschisa la dialogul cu transportatorii, reprezentantii sai oferindu-le carausilor raspunsuri si explicatii. Astfel, am aflat ca proiectul de modificare a Ordinului 980 privind normele de aplicare ale OG 27/2011 era pe ultima suta de metri in vederea adoptarii si publicarii in MO si, din pacate, ramasese pe ultima suta de metri si la momentul inchiderii editiei de noiembrie a revistei. Altfel, criteriile de punctaj sunt finalizate, doar ca multi transportatorii s-au invatat sa nu mai creada nimic pana nu vad actul normativ publicat efectiv in MO.
Asa cum ne-au obisnuit, reprezentantii Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) au lipsit de la intalnirea cu operatorii, desi invitatia a fost trimisa cu mai bine de o luna inainte. Directorul general din cadrul MAI, Liviu Gradinaru, care raspunde …

Articole similare