Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Primele camioane electrice Volvo Trucks vor fi pe sosele din 2018

In 2019, Volvo Trucks va incepe vanzarea autocamioanelor electrice in Europa, iar primele unitati vor fi puse in functiune pentru clienti de referinta, inca din acest an. Pe langa poluarea redusa, acest tip de autocamioane deschide calea catre noi modalitati de gestionare a logisticii, prin marirea numarului de sarcini de transport ce pot fi efectuate in timpul noptii, scazand astfel numarul de vehicule nevoite sa circule pe timp de zi.
 

„Prin utilizarea de autocamioane cu motoare electrice pentru transportul de marfuri in zonele urbane, raspundem simultan mai multor provocari. Fara poluare fonica perturbatoare si gaze de esapament, va fi posibil sa ne desfasuram activitatea in zone urbane mai sensibile. Transportul se poate face, de asemenea, in intervale de timp mai putin aglomerate, de exemplu, seara tarziu si noaptea. Acest lucru va reduce congestionarea de pe sosele in timpul traficului aglomerat din cursul zilei, permitand ca atat reteaua de drumuri, cat si vehiculele sa fie utilizate mult mai eficient decat in prezent", spune Claes Nilsson, presedintele Volvo Trucks.
Astfel, sustine compania, cu o logistica bine dezvoltata si printr-o utilizare mai eficienta a drumurilor seara si in timpul noptii, este posibil ca multe vehicule de mici dimensiuni sa fie inlocuite cu vehicule mai putine, dar de dimensiuni mai mari, contribuind astfel la reducerea emisiilor si la decongestionarea traficului. Un autocamion de distributie are o capacitate de incarcare de zece ori mai mare decat o autoutilitara obisnuita. In cazul in care mai multe sarcini de transport ar putea fi efectuate in timpul orelor cand pe drum sunt mai putini oameni, acest lucru va reduce, de asemenea, in mod semnificativ riscul de accidente.
„Actionam in stransa colaborare cu clientii, cu orasele, cu furnizorii de infrastructura de taxare si cu alte parti interesate, cu scopul de a crea cadrul necesar pentru autocamioanele electrice", spune Jonas Odermalm, Directorul departamentului de strategia produselor pentru autocamioanele cu tonaj mediu de la Volvo Trucks.

Articole similare

Ad