Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Asociatiile patronale solicita majorarea capitalului EximAsig si autorizarea acesteia pe piata RCA

Patronatele din transporturile rutiere – UNTRR, FORT, APTE 2002, APULUM, ARTRI – solicita Guvernului, Parlamentului, Ministerului Finantelor Publice (MFP) si Eximbank sa dispuna initierea de demersuri imediate astfel incat companiei CARE Romania SA (EximAsig) sa i se majoreze capitalul si sa fie autorizata de catre Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) pentru a emite asigurari obligatorii de raspundere civila auto (RCA).
 

Este bine de stiut ca un proiect legislativ privind functionarea Bancii de Dezvoltare a Romaniei, EximBank, exista deja, in cadrul acestuia fiind inaintata o estimare preliminara de fonduri necesare suplimentare care ar trebui puse la dispozitia institutiei de credit, de 796 de milioane de lei (180 de milioane de euro) in urmatorii trei ani.
Potrivit unei adrese primite de patronatele din transporturile rutiere in data de 20 decembrie 2016 din partea Eximbank, extinderea activitatii EximAsig pe piata RCA necesita o majorare de capital de 30-50 de milioane de euro (135-225 de milioaned e lei). Patronatele din transporturile rutiere considera ca aceste fonduri trebuie puse la dispozitie alaturi de cele alocate institutiei de credit prin proiectul legislativ. Intrarea EximAsig pe segmentul asigurarilor auto, RCA si CASCO ar conduce astfel la dezvoltarea companiei si inclusiv …

Articole similare