Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Diversificarea, o solutie de back-up

Cu o cifra de afaceri mereu in crestere si o medie anuala de circa 1,4 milioane de euro, compania de constructii Maur a investit inca de la inceput pe mai multe planuri, care acum ii asigura stabilitatea pe piata. Astfel, desi a fost infiintata in anii ’90, cand constructiile erau „pe val”, iar companiile de profil abia faceau fata solicitarilor, aceasta activitate a fost completata cu cea de transport si de expeditii. Iar acum, cand structura pietei s-a schimbat din cauza situatiei financiare generale, compania isi largeste in continuare portofoliul cu alte activitati care sa-i asigure nu atat mentinerea in piata, cat mai ales dezvoltarea.


Compania bucuresteana Maur, infiintata in 1994, are ca domenii de activitate atat constructiile civile (proiectarea si executia lucrarilor de constructii si instalatii), cat si transporturile si expeditiile interne si internationale. „Daca initial ponderea cea mai mare in cifra de afaceri revenea lucrarilor de instalatii, in ultimii ani a crescut cea a lucrarilor de constructii, precum si a transporturilor si expeditiilor internationale”, a precizat administratorul companiei, Razvan Popa, subliniind si faptul ca, de curand, compania a introdus un serviciu nou, de inchiriere de schele pentru fatada exterioara.

Portofoliu complet, cu nume de referinta
Lucrand atat cu contracte directe, cat si prin servicii de subcontractare, reprezentantul companiei prefera lucrarile cu segmentul privat, in defavoarea celor cu Statul. „In general, lucram cu cei din domeniul privat, atat din cauza preturilor – de care depinde si calitatea serviciilor noastre – cat mai ales a termenelor de plata”, a punctat acesta.
Intre lucrarile de instalatii ale companiei, le amintim pe cele efectuate la sediul de birouri UzinExportImport, City Bank, la Centrul de calcul si statistica sanitara si documentare medicala din Bucuresti, Centrul Comunitar Caraiman, North Tower, precum si la unele ansambluri de locuinte si sedii de birouri. De asemenea, au fost efectuate lucrari de constructii la institutul National de Statistica si de proiectare si executie la parcarea de TIR-uri din Militari, realizata pe o suprafata de 4.550 m2, cu toate dotarile cores-punzatoare standardelor internationale.
„La sfarsitul lui 2011 am inceput colaborarea cu o firma cu capital strain pentru construirea unui centru de servicii medicale la Otopeni. Proiectul a fost finalizat de curand si a implicat in mod constant circa 40 de persoane, in anumite stadii fiind nevoie chiar de 70-80 de angajati numai pentru aceasta lucrare”, a precizat Razvan Popa, subliniind si faptul ca are si un parteneriat permanent cu reteaua Selgros. „Compania noastra este antreprenor si subantreprenor pentru reparatiile instalatiilor sanitare din cadrul magazinelor, astfel ca pana in prezent am realizat lucrari specifice la punctele de lucru din Craiova, Bacau, Constanta, Suceava, Oradea, Arad, Timisoara, Ploiesti, Brasov, Iasi si Bucuresti.”

Articole similare