Utilaje

29.12.2014 / Beatrice Zavoeanu

Dupa un inceput de an ezitant, in care primele patru luni se incheiau fiecare in parte cu rezultate dezastruoase, piata inchirierilor de utilaje a realizat in 2014 venituri mai mari decat in anul anterior. Situatia mai buna din semestrul al doilea, prezentata de Asociatia Romana de Inchirieri (ARI) la intalnirea membrilor de la sfarsitul anului, nu s-a reflectat neaparat si intr-un profit mai mare, jucatorii alegand metode diferite de crestere a cifrei de afaceri.
 

28.04.2014 / Petronela Badescu

La jumatatea lunii trecute, CNADNR a semnat contractele pentru constructia loturilor 3 si 4 ale autostrazii Sebes-Turda, dupa ce ministerul a castigat definitiv la Curtea de Apel si poate merge mai departe, asteptand insa in continuare o decizie referitoare la celelalte doua tronsoane. Reamintim ca pentru primele doua loturi comisiile de licitatie au selectat, la sfarsitul lui decembrie 2013, ofertele depuse de asocierile Impregilo-Salini, respectiv RCM Construzioni SRL/Imob Lux Construct/Consinit/Societatea de Constructii Napoca/ Impresa Ferrara S.N.C Di Angela & Rossella Ferrara/SC T Dancor RomConstruct SRL/SC Shelter Construct/Associazione Cooperativa Muratori& Affini Ravenna SCPA/Schiavo&C.SpA/ Eurocerad International.
 

28.04.2014 / Beatrice Zavoeanu

Cu toate ca inainte cu numai cateva zile Ministerul Transporturilor (MT) primise o avertizare din partea CE ca i se va opri finantarea proiectelor de transport daca Guvernul nu va face progrese clare in procesul de redactare a Master Planului si nu si-l va asuma in totalitate, Marcel Bolos, director general la Directia Managementului fondurilor externe din cadrul MT, a prezentat cu optimism, in contextul conferintei „Infrastructura de transport - proiectele pentru 2014-2020 si solutii necesare pentru realizarea lor eficienta“, organizate de Arena Constructiilor, un astfel de Master Plan care vizeaza cele patru sectoare: rutier, feroviar, naval si aerian.
 

28.04.2014 / Beatrice Zavoeanu

Prima reuniune de anul acesta a membrilor Asociatiei Romane de Inchirieri (ARI) a pus din nou pe tapet o serie de probleme locale sau generate de miscari internationale care afecteaza jucatorii autohtoni din industrie: asocieri de firme, preluari ale acestora sau achizitii realizate de fonduri de investitii. Toate schimbarile nu fac decat sa creasca si mai mult presiunea pe preturi pe o piata deja afectata de o criza prelungita, singura speranta de revenire fiind data de anul electoral care, cu siguranta, nu poate compensa lipsa unei predictibilitati legislative si mai ales aplicarea preferentiala a prevederilor legale referitoare la concurenta neloiala, preturile de dumping, datoriile catre Stat si la legea insolventei sau a falimentului.
 

28.04.2014 / Beatrice Zavoeanu

La jumatatea lunii trecute, la Romexpo s-a desfasurat targul de echipamente, utilaje si materiale de constructii Construct Expo, „remarcat“ anul acesta prin dimensiunile sale destul de modeste. Extrem de realisti, putinii expozanti au venit cu asteptari extrem de reduse, fiind dezamagiti, pe de o parte, de putinii vizitatori ce au infruntat ploaia si vremea rece care parca se incapataneaza sa fie parte integranta a targului in fiecare an, iar pe de alta, de slaba mediatizare a evenimentului.
 Page 1 of 56