Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Trebuie accelerata absorbtia de fonduri europene

La inceputul lui lunii trecute, la Bucuresti a avut loc intalnirea membrilor Camerei de Comert si Industrie Romano-Germana, prilej cu care Marcel Ioan Bolos, Secretar de Stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), a prezentat potentialul inovator al noilor programe de dezvoltare ale Ministerului. Si asta in conditiile in care MDRT are dificila misiune de a accelera absorbtia fondurilor europene, chiar daca in prezent exista circa 3.200 de beneficiari cu contracte de finantare incheiate si un buget impresionant, de 3,7 milioane de euro, gestionat in cadrul Programului Operational Regional (POR).


Una dintre primele componente ale activitatii MDRT are in vedere lucrarile publice. „In aceasta zona dezvoltam cele mai multe programe de infrastructura, legate in special de reteaua de drumuri, de apa si de canalizare la nivelul comunelor, oraselor si municipiilor, finantarea fiind asigurata in principal de la bugetul de stat si cate putin din fonduri europene”, a spus Marcel Ioan Bolos, completand: „ca si in Germania, zona de lucrari publice are in vedere partea de infrastructura si o dezvoltare regionala in care componenta de baza este POR”.
Un prim program din zona infrastructurii sustinut de MDRT se refera la reabilitarea termica a cladirilor de locuit. „Acest program, pe care am reusit sa-l trecem de la finantarea de stat la finantarea cu fonduri europene, are un buget de 300 de milioane de euro. Insa in momentul in care vor incepe contractele de executie de lucrari va fi nevoie de materie prima. Ca atare, pentru Romania, si mai ales pentru investitorii in domeniu, acesta va fi un pas important prin nevoia de aprovizionare, dar si prin crearea de locuri de munca”, a spus …

Articole similare