Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Fabrica de motoare Volvo devine neutra din punct de vedere climatic

Fabrica de motoare Volvo Cars din Skövde, Suedia, a devenit prima fabrica neutra din punct de vedere climatic a producatorului, trecand, de la 1 ianuarie 2018, la incalzire din surse regenerabile.
Skövde este prima fabrica din reteaua globala a Volvo Cars care a ajuns la acest status, ceea ce contituie un important pas inainte catre viziunea companiei de a avea operatiuni neutre din punct de vedere climatic pana in 2025. Mai mult, aceasta devine si una dintre putinele fabrici neutre din punct de vedere climatic din domeniul auto de pe teritoriul Europei.
 

O noua intelegere realizata intre Volvo Cars si un furnizor local asigura faptul ca incalzirea fabricii din Skövde este realizata din incinerarea deseurilor, biomasa si bio-combustibil reciclat.
Din 2008, alaturi de alte fabrici europene ale companiei, cea din Skövde isi asigura necesarul de electricitate din surse regenerabile.
Volvo Cars cauta constant moduri inovatoare de a se apropia de viziunea sa pentru 2025. Spre exemplu, fabrica din Gent, Belgia, a introdus un sistem de incalzire centrala care a redus emisiile de carbon cu 40% (-15.000 t CO2 pe an).

Articole similare

Ad