Ford

25.02.2014 / Cristiana Sandulescu

Noua generatie Ford Transit este disponibila de luna aceasta in versiunile van si sasiu-cabina simpla, urmand ca in cursul anului sa intre pe linia de productie a fabricii de la Kocaeli (Turcia) si modelele kombi, kombi van, minibus si sasiu-cabina dubla. Ford Transit este propulsat de motorul Duratorq de 2,2 l, puternic, dar si foarte economic, si dispune de un pachet complet de sisteme de siguranta, care contribuie la cresterea confortului la rulare.
 

28.11.2013 / Ion Matei

Dupa ce a castigat trofeul „International Van of the Year 2014” cu Transit Connect, Ford a lansat si gama de vehicule de transport persoane Tourneo Connect si Grand Tourneo Connect (cu sapte locuri), cu aceleasi caracteristici inovatoare: motoare performante si economice - incluzandu-l pe cel de 1 l pe benzina EcoBoost, castigator al premiilor internationale motorul anului 2012 si 2013 - usi laterale culisante cu o deschidere record in clasa vehiculelor de 1 t greutate (839 mm pentru Grand Tourneo Connect), spatiu sporit pentru sofer si pasageri si o echipare bogata (ESP, Active City Stop si Ford SYNC etc.), menita sa creasca siguranta si confortul.
 

06.09.2012 / Trafic Media

Fabrica din Kocaeli, unde Ford produce 320.000 de Transit si Transit Connect, are o suprafata de 1,6 mi­lioane de m2 din care 340.000 m2 acoperiti. Intr-un an si jumatate, aici se vor produce circa 290.000 de Transituri noi si Transit Custom, din 2013 adaugandu-se si circa 110.000 de unitati din noua utilitara usoara pe care Ford o va adauga in curand la gama sa de comerciale.
Din 2002 pana acum, Ford Otosan a produs la Kocaeli peste 900.000 de unitati Ford Transit Connect, care este cel mai bine vanduta utilitara din Turcia in 2010 si 2011. Transit Connec­t se va produce de la anul si in SUA, unde a fost deja consacrat ca vehicul pentru serviciul de taxi. Anul trecut, Transit-urile exportate in SUA au reprezentat 10% din vehiculele ­exportate in SUA.

29.04.2013 / Cristiana Sandulescu

Ford a aratat, in premiera, cu prilejul salonului de vehicule comerciale de la Birmingham, cel de-al patrulea si cel mai mic model al gamei Transit, Courier. Cu un compartiment generos de depozitare, costuri reduse de exploatare si numeroase echipari de siguranta, toate „impachetate“ intr-o caroserie compacta, noul Courier va fi scos pe piata si la un pret atractiv, promit oficialii Ford, in linie cu „familia Sevel” (Fiat Fiorino, Citroën Nemo, Peugeot Bipper), cu atat mai mult cu cat toate sunt produse in Turcia in fabricile familiei Koc, care colaboreaza atat cu Fiat, cat si cu Ford.
 

01.04.2012 / Jarlath Sweeney

Editia din acest an, a 18-a, a Arctic Van Test, desfasurata la inceputul lui februarie, a implicat noua modele diferite, cu spatiu de marfa de 10-12 m3 si motor Euro 5 de circa 140 CP, care au parcurs aproximativ 800 km prin Finlanda, pe suprafata cu zapada compacta si gheata, in conditiile unei temperaturi medii de -250 C. De organizarea testelor s-au ocupat Heikki Laurell si Pentti Mustonen, de la Auto Tekniikka ja Kuljetus, iar membrii juriului, ziaristi din tarile nordice, Germania, Irlanda si Bulgaria, au apreciat ca a fost una dintre cele mai stranse competitii din ultimii ani.