Volkswagen

28.04.2017 / Marilena Matei

Luna trecuta Volkswagen Autovehicule Comerciale a lansat si la noi „primul Crafter 100% original VW”, de care se leaga multe sperante pentru importator in tara noastra, cu atat mai mult cu cat aproape jumatate din vanzarile de vehicule de peste 3,5 t sunt din acest segment. Preturile noului Crafter 4x2 incep de la 22.703 euro + TVA, pentru varianta autosasiu cu cabina dubla cu bena L3 si motor de 102 CP. Furgonul se vinde cu minimum 23.181 euro + TVA, in varianta L3H3 (3,5 t) si motor de 102 CP. Consumul comunicat de producator pentru asemenea modele este de 7,5 l/100 km.
 

27.06.2016 / Marilena Matei

Ca raspuns la cererea clientilor de pick-up-uri, care vor autovehicule cat mai puternice si cu un nivel de echipare ridicat, Volkswagen Autovehicule Comerciale a introdus pe gama Amarok noul motor V6 turbodiesel cu un cuplu maxim de 550 Nm (cu 100 Nm mai mult fata de actualul detinator al trofeului International PickUp Award, Nissan Navara, si cu 130 Nm mai mult decat modelul anterior) si o putere de 224 CP. Noul motor este „imbracat” cu mai multe noutati la interior si exterior, toate menite sa creasca confortul, aspect devenit tot mai important la acest segment de vehicule, fara a periclita insa performantele dinamice atat pe sosea, cat si off-road, si capabilitatile de transport.
 

01.12.2011 / Cristiana Sandulescu

Noul Volkswagen Crafter, lansat recent pe piata europeana, isi propune sa fie mai economic si mai fiabil, in conditiile reducerii nu numai a consumului de carburant, gratie noilor motorizari TDI, ci si a costurilor de intretinere. In plus, vehiculul are acum o sarcina utila cu pana la 90 kg mai mare, iar la capitolul siguranta dispune de un pachet complet de sisteme incluse in echiparea de baza. Test drive-ul efectuat pe ruta Bucuresti-Timisoara si retur, cu vehiculul incarcat la capacitate, a reconfirmat buna manevrabilitate a Crafter (in versiune cu ampatament lung si acoperis inaltat), dar si faptul ca acesta se aseaza bine la drum lung.

28.07.2015 / Marilena Matei

Dupa testele de lansare din Marsilia, am avut ocazia de a ne intregi impresia despre noul Caddy si pe soselele din Romania. Am parcurs mai bine de 1.000 km la bordul unui model VW Caddy4 2.0 TDI (102 CP), cu echipare interioara Trendline. Cu tot cu mers in oras (70 km din circa 500 km la dus), noul Caddy a consumat numai 5,8 l/100 km, aproape tot atat cat ofera si producatorul drept consum mediu pe parcurs combinat. Forma rotunjita, culoarea rosu-visiniu metalizat si elementele cromate au atras toate privirile in centrul vechi al Sighisoarei, unde am realizat „pictorialul” din acest numar cu noul Caddy Generation 4.
 

01.07.2011 / Marilena Matei

Volkswagen a inceput deja sa produca noul Crafter, care va fi disponibil peste tot in Europa din aceasta toamna. Cea mai grea utilitara VW a suferit aceleasi ajustari ca Transporter si Caddy, initiate dupa lansarea Amarok: reinnoirea grilei radiatorului, improspatarea panoului de bord si materiale noi la interior, dar mai ales introducerea motorizarilor de 2 litri TDI, deja probate de Amarok, Transporter si Caddy. Mai usoare cu circa 40 kg, noile motoare contribuie la reducerea cu pana la 33% a consumului de combustibil si cu pana la 25% a costurilor de operare, in conditiile unor performante cel putin la fel de bune cu ale vechiului motor de 2,5 litri. Producatorul german a organizat o sesiune de test drive, nu numai pentru noul Crafter, ci si pentru Caddy si T5, in jurul orasului suedez Malmo, la capatul podului care leaga orasul suedez de Copenhaga, pentru a evidentia una dintre caracteristicile cele mai importante ale utilitarelor VW - placerea de a le conduce - pe un traseu pitoresc si linistit.

28.05.2015 / Marilena Matei

La cateva luni de la lansarea noului VW Caddy la Poznan, am avut posibilitatea de a conduce pe drumurile din jurul orasului francez Marsilia cateva versiuni ale celei mai mici ultilitare Volkswagen, liderul pietei germane de pe acest segment (42,9%) si unul dintre cele mai vandute modele pe piata europeana, cu o cota de piata de 19,4%. Noul Caddy impresioneaza prin eleganta (mai ales in cazul editiei limitate Generation Four), siguranta, functionalitate si economie de combustibil, cu consumuri de la 4 l la 100 km pana la 6-7 l/100 km, in functie de model, greutatea transportata, dar si stil de conducere.
 

01.05.2011 / Marilena Matei

Luna trecuta, Volkswagen Autovehicule Comerciale a lansat in Romania noul Amarok, un pick-up care imbina forta si agilitatea unui vehicul cu tractiune integrala cu caracteristicile unui veritabil caraus: spatiul de marfa este cel mai mare din categoria sa - 2,52 m2 - iar sarcina utila poate atinge si 1,15 t. Nici confortul nu a fost neglijat, latimea vehiculului, de aproape 2 m, oferind un spatiu generos la interior. Performantele de incarcare si confort sunt completate de consumul redus (7-8 l/100 km), gratie unui motor de 2 l, cu doua turbine, Euro 5, care asigura si o taxa redusa la inmatriculare. Cu un pret de pornire de 22.500 de euro plus TVA pentru varianta cu cabina dubla, VW Amarok ar putea deveni unul dintre modelele de pick-up preferate de romani si datorita retelei after-sales extinse de pe teritoriul tarii noastre.Page 1 of 2