Volvo

27.02.2017 / Marilena Matei

Volvo FH Performance Edition a fost prezentat in premiera la IAA Hanovra in septembrie 2016, una dintre temele principale atacate de producatorul suedez fiind economia de combustibil. Datorita aspectului special, purtand drapelul Suediei pe partile laterale ale cabinei, modelul a facut furori printre iubitorii de Volvo, multi dorind sa-l aiba in flota, cu atat mai mult cu cat aceasta editie speciala este echipata cu ultimele noutati tehnologice Volvo - noul motor, schimbatorul I Shift Dual Clutch, Volvo Dynamic Steering etc. - toate cu impact asupra imbunatatirii eficientei consumului. Am avut privilegiul de a conduce in premiera, luna trecuta, pentru cateva sute de kilometri, exemplarul demo comandat de Volvo Romania pentru a fi testat si de catre clientii romani.
 

31.05.2016 / Ion Matei

Dupa cativa ani linistiti pe piata europeana de constructii, 2016 vine cu lansari in forta de camioane specializate pe segmentul greu, asta si datorita nevoii producatorilor de a se prezenta cu cat mai multe noutati in fata clientilor la Bauma. Volvo Trucks a organizat, in paralel, pentru clientii din centrul si estul Europei, un eveniment dinamic la Praga, unde a prezentat o multime de noutati pentru domeniul constructiilor: FL 4x4, sistemul de control automat al tractiunii, puntea fata motoare in combinatie cu suspensie pneumatica pe axa spate, cresterea sarcinii de incarcare pe puntea fata, suspensia pneumatica spate pentru puntea dubla fata, directia dinamica pentru punti duble fata (8x4), vehiculele cu cinci axe direct din fabrica, tridem, EBS in combinatie cu frane pe tambur, pompele hidraulice cu ambreiaj, barele de protectie pentru transporturi grele s.a. Testul de la Praga a permis si conducerea, in premiera, a camioanelor Volvo cu I-Shift cu trepte de putere.
 

29.04.2013 / Petronela Badescu

Volvo a lansat la Salonul de Autovehicule Comerciale de la Birmingham noul FM, care va intra in productia de serie in septembrie si care, la fel ca predecesorul sau, permite un transport eficient si acopera necesitatile unui mare numar de clienti, fiind usor de personalizat datorita noilor configuratii de axe, flexibilitatii mai mari a sasiului si interfetelor ce permit carosarea mai usoara. Camionul se mai remarca prin manevrabilitatea sporita si greutatea proprie redusa - care il fac o buna optiune in special pentru transportatorii de marfuri vrac sau in cisterne - dar si siguranta si confortul interior sunt la un nivel inalt.
 

30.06.2015 / Marilena Matei

Volvo Trucks a inceput inca de anul trecut cu presa din tarile occidentale testele transmisiei I-Shift cu ambreiaj dublu, denumita I-Shift Dual Clutch. Luna trecuta a venit si randul tarilor estice, astfel ca am condus o versiune Volvo FH-500 cu dublu ambreiaj pe un traseu de circa144 km in jurul orasului Praga, care de curand este centrul de coordonare al operatiunilor comerciale ale Grupului Volvo Trucks pentru regiunea ce include Cehia, Slovacia, Romania, Bulgaria, Ungaria si cateva tari din fosta Iugoslavie. Noile tehnologii implementate pe actuala generatie de camioane fac din condusul unui camion aproape o activitate total automatizata, soferului ramanandu-i numai sa supravegheze ca totul functioneaza dupa cum isi doreste.
 

31.01.2013 / Elena Dedu

Atunci cand proiecteaza o noua generatie de camioane, producatorii organizeaza nenumarate teste tehnice, economice, de performanta etc. Volvo a testat noul FH in conditii deosebite, pentru a se asigura ca produsul final indeplineste toate cerintele clientilor din diferite zone ale lumii, cu variate conditii de utilizare.

Exigentele impuse in cadrul testelor de calitate sunt extrem de cuprinzatoare.

01.10.2013 / Ion Matei

La aproape jumatate de an de la lansarile oficiale ale FM si FMX la targurile de la Birmingham, respectiv Bauma München, Volvo Trucks a organizat un test de conducere pentru jurnalisti, aliniind la start toata gama reinnoita pentru Euro 6, mai putin Camionul Anului 2014, FH, deja aflat la vanzare din primavara acestui an. Pe langa imbunatatirile aduse la cabina pentru cresterea sigurantei si confortului, FM si FMX beneficiaza de introducerea sistemului de directie dinamica Volvo Dynamic Steering si a suspensiei full-pneumatice, care cresc simtitor nivelul confortului si performantele dinamice ale celor doua modele Volvo.
 

29.11.2012 / Marilena Matei

Cel mai „tanar” camion greu de pe piata, noul Volvo FH beneficiaza de cea mai avansata tehnologie existenta in domeniu in ceea ce priveste confortul, siguranta, stabilitatea, manevrabilitatea, dar si eficienta consumului si a service-ului. Pentru a convinge presa de specialitate de performantele noului model, Volvo Trucks a organizat un test drive extensiv care a durat mai mult de trei saptamani, astfel incat fiecare jurnalist din toate tarile in care Volvo este prezent sa poata conduce jumatate de zi cate sase camioane in configuratii diferite: rigide, autotractoare cu semiremorca sau ansambluri de 25,25 m.