Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

O noua fabrica de componente in Romania

 La sfarsitul lui ianuarie, International Automotive Components Group (IAC), unul dintre principalii furnizori de componente ai Ford Motor Company, a anuntat ca va investi 58 de milioane de euro in construirea unei noi unitati de productie de tip greenfield la Bals (Olt). Investitia in Romania a fost sprijinita si de Guvern, care a acordat un ajutor de stat de 17 milioane de euro, in mai multe transe.
Fabrica va corespunde standardelor tehnologice de ultima ora si va produce planse de bord, panouri de portiere, capitonaje de plafon si diverse garnisaje, pentru a sprijini productia Ford de la Craiova.

IAC este primul furnizor auto ce va deschide o fabrica greenfield in Romania si intentioneaza ca, in momentul in care va fi deplin functionala la Bals sa lucreze 400 de angajati. Investitia ofera grupului o pozitionare strategica si astfel poate deservi si alti clienti din sectorul auto din regiune.
Fabrica IAC va avea o suprafata de 15.000 m2 si va fi un centru de competenta pentru IAC. Ea va include echipamente de formare prin injectie, cu capacitati intre 500 si 3.200 t si noi tehnologii de formare prin suspensie si cu spuma.
In plus, compania va colabora cu universitatile si scolile tehnice din regiune pentru a dezvolta impreuna programe de studiu si de formare in vederea educarii fortei de munca si a dezvoltarii aptitudinilor comerciale si tehnice in regiune.

Articole similare