Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

PIB-ul estimat pentru 2019-2020, sub valorile anterioare.

Previziunile economice cu privire la produsul intern brut (PIB) ce ar putea fi realizat de mai multe state vest-europene in 2019-2020 sunt rezervate, arata ultimul raport al CLEAR International. Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD) a anuntat ca estimeaza o crestere a PIB in zona euro, in medie, de numai 1% in 2019. Pentru Germania ar fi vorba de numai 0,7%, Marea Britanie 0,8%, iar pentru Italia se prefigureaza o scadere de 0,2%. Pe fondul acestor estimari, se asteapta o scadere a vanzarilor de semiremorci.

2018 a fost un an bun pentru piata de profil, in conditiile in care cererea de semiremorci a fost in crestere cu 5,4%, atingand un nivel record pentru perioada post-criza economica. Sase dintre cele 15 state vest-europene au inregistrat mici scaderi la inmatricularile de semiremorci, in timp ce restul de noua au fost pe plus in special in prima jumatate a anului trecut. Nu mai putin de 77% din totalul cresterii achizitiilor de semiremorci a fost generata de Franta si Germania.
CLEAR estimeaza o scadere cu 11% a pietei de profil pentru 2019, cu o plaja larga de variatii, de la +1% la -25%. Aceasta evolutie poate fi considerata mai degraba ciclica si nu trebuie privita ca o recesiune. In anii de dupa criza, piata a avut mult de recuperat si de aici si cresterile sustinute de la an la an. Acum parcul de vehicule a fost aproape complet inlocuit, deci incetinirea ritmului de achizitii este explicabila. Cu toate acestea, piata de semiremorci se estimeaza sa inregistreze in mare valori pozitive, pana in 2023, in conditiile in care 77% din totalul marfurilor europene sunt transportate rutier.

Articole similare