Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Un agregat absolut unic, rezultat din colaborarea Krone-Liebherr

Pe baza unui parteneriat incheiat recent, Liebherr va dezvolta si produce noile agregate frigorifice Celsineo pentru Krone, care le va instala pe semiremorcile sale pentru transport la temperatura controlata si le va oferi clientilor sub forma de pachet complet, asigurand si intretinerea si repararea lor in cadrul retelei sale europene si furnizand si piesele de schimb necesare. Sistemul patentat de Liebherr al noului agregat presupune un design modular complet nou ce garanteaza disponibilitate maxima, costuri reduse si servisare usoara, adica raspunde celor mai importante cerinte ale operatorilor de transport.

Asa cum subliniaza Josef Gropper, Managing Director & COO, Liebherr Aerospace & Transportation SAS, cele doua companii se completeaza una pe alta, fiind, ambele, printre cele mai importante din Europa atat pe planul tehnologiei, cat si al prezentei pe piata. Liebherr vine cu experienta si cunostintele legate de sistemele de aer conditionat folosite pentru avioane si trenuri si le aplica la cerintele specifice ale transportului rutier de marfuri, detinand cateva patente folosite pentru prima data la Celsineo, iar Krone, asa cum explica Managing Partnerul Bernard Krone, va fi si mai aproape de clientii sai prin oferirea noului pachet si va asigura o retea de service aflata in continua extindere in Europa.

Flexibilitate si eficienta in exploatare datorita celor trei module independente
Agregatele frigorifice conventionale nu au decat un potential redus de optimizare si de aceea, pentru a raspunde exigentelor tot mai ridicate ale transportatorilor, era nevoie de conceperea unuia complet nou.
In acest sens, in colaborare cu clientii, Krone si Liebherr au definit cerintele cele mai importante pentru noul sistem frigorific, cum ar fi disponibilitatea si usurinta in servisare, si acestea, alaturi de alte caracteristici, alcatuiesc parametrii de baza ai Celsineo, care este mai mult decat o marca noua sau un produs nou: este o categorie noua de produse in industria semiremorcilor frigorifice.
Modularitatea, performanta scalabila si redundanta ii permit Celsineo sa ofere un agregat frigorific care nu a mai existat pana acum, in aceasta forma, in logistica de marfuri la temperatura controlata. Cele trei module independente de refrigerare sporesc flexibilitatea si eficienta, acelasi agregat putand fi folosit pentru mai multe aplicatii cu o singura temperatura.
Agregatele conventionale au un circuit central de refrigerare, ceea ce presupune, de exemplu, volume mari de refrigerant si o gama larga de componente de control al temperaturii. Iar defectiunea agregatului produce consecinte serioase, data fiind marfa sensibila transportata. Celsineo rezolva aceasta problema prin faptul ca imparte capacitatea de racire in trei module identice de refrigerare structurate „plug & play“, fiecare dintre ele continand un circuit de racire separat, inchis ermetic, ce include numai cateva componente. Temperatura aleasa pentru spatiul de marfa poate fi mentinuta de doua dintre aceste module, astfel ca circuitul poate fi completat, chiar si in cazul defectarii unui modul, fara consecinte negative pentru marfa.
Modulele pot fi monitorizate individual, pentru o performanta constanta de racire, ceea ce garanteaza un control exact si cu incarcatura maxima, si cu incarcaturi partiale. Iar productivitatea semiremorcii creste prin folosirea acestui agregat, deoarece el acopera numeroase aplicatii unde este nevoie de o singura temperatura.
Controlul inteligent al modulelor ii permite Celsineo sa raceasca si sa dezghete in acelasi timp – de exemplu, doua module pot raci si unul este in modul dezghetare – ceea ce minimalizeaza pierderile nedorite de temperatura in timpul ciclurilor de dezghetare si duce la un profil mai stabil al temperaturii, obtinut permanent; deci marfurile sunt transportate intotdeauna la temperatura optima.
Standardele legale viitoare referitoare la lichidul de racire sunt usor de respectat folosind modulele relevante, deoarece in cazul Celsineo ele sunt upgradabile, deci in loc sa investesti intr-un sistem complet nou va fi posibil sa folosesti module cu lichidul de racire corect. In prezent modulele Celsineo sunt concepute pentru a functiona cu refrigerant R452A, care respecta deja reglementarile F-Gas in vigoare din 2020.
Celsineo este primul agregat frigorific pentru semiremorci care integreaza un ecran tactil color, iar navigatia este simpla si intuitiva. In plus, sistemul poate fi controlat si prin butoane.
Dimensiunea motorului permite respectarea prevederilor legale chiar si fara sistem de tratare a gazelor de evacuare.

Interventii rapide in service
Celsineo are o arhitectura simpla, din trei circuite de refrigerare inchise ermetic, de aceea riscurile de defectare sunt mai mici decat la agregatele conventionale, ce includ un numar mare de componente.
Modulele de racire reprezinta cele mai mici piese de schimb ale sistemului de refrigerare, ceea ce inseamna ca nu este nevoie de tehnician certificat pentru inspectia sau reparatia sistemului. Tot ce trebuie facut este sa se schimbe rapid modulul, ceea ce dureaza doar o ora, si semiremorca frigorifica este din nou operationala, deci costurile reduse de intretinere si reparatii sunt un alt avantaj, investitia intr-un astfel de agregat amortizandu-se repede.
Reparatia agregatului si a semiremorcii se poate face in acelasi loc, acest principiu „one-stop-shop“ conferind si el valoare adaugata reala prin faptul ca minimalizeaza durata imobilizarilor si scade costurile. Reteaua europeana de parteneri certificati Krone este vasta si un mare numar din aceste ateliere sunt deja certificate pentru Celsineo.

Articole similare