Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Functia Volvo „Avertizare Distanta” creste siguranta

Versiunea demo pentru testarea noului I-See nu a fost echipata cu Adaptive Cruise Control (ACC), echipare optionala, ci doar cu sistem de franare automata in caz de impact. Acesta il avertizeaza luminos si sonor pe sofer, prin intermediul functiei „Avertizare Distanta”, cand camionul se apropie de vehiculul care se deplaseaza in fata la mai putin de 2,5 secunde. Cand camionul este echipat cu ACC, timpul setat de avertizare a soferului este in intervalul 1,5-3,5 secunde fata de vehiculul dinainte, in functie de distanta setata la ACC.

Aceasta este prima etapa de avertizare, in caz de pericol de coliziune declansandu-se un sistem de alarma sonor si in cele din urma este activata frana de urgenta, totul in numai cateva secunde.
Volvo Trucks foloseste un sistem combinat radar si camera video, care „vad” atat liniile de demarcatie, cat si masinile din fata, si astfel apar mai putine erori. Sistemul de avertizare luminoasa (se aprinde o lumina rosie la baza parbrizului) functioneaza doar la peste 60 km/h, daca nu este in uz sistemul de Cruise Control Adaptiv.

Articole similare