Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Comenzile de transport din Germania, in scadere in al treilea trimestru din 2019

Economia transporturilor din Germania a inregistrat o scadere a numarului de comenzi in cel de-al treilea trimestru din 2019 fata de aceeasi perioada a anului precedent. Trendul descendent a fost insa oprit – piata evolueaza la 94 de procente fata de nivelul anului precedent.

Firmele de transport din Germania au inregistrat o scadere a activitatii comerciale in cel de-al treilea trimestru din 2019 fata de aceeasi perioada a anului precedent. Din iulie pana in septembrie transporturile interne cu autocamionul din Germania au scazut cu 12 procente fata de aceeasi perioada a anului precedent. Insa trendul descendent conjunctural – constatat pana la mijlocul anului prin scaderea cererilor de servicii de transport inregistrate pe primul Smart Logistics System din Europa – s-a oprit, potrivit barometrului Timocon realizat pentru cel de-al treilea trimestru al lui 2019.

„In comparatie cu anul precedent, cererea de servicii de transport a scazut in Germania, insa numarul tuturor ofertelor de marfuri de transportat publicate pe bursa de transporturi din ianuarie 2019 s-a stabilizat in decursul acestui an. Piata evolueaza in acest moment la 94 de procente fata de nivelul din 2018“, a declarat Tilman Fecke, analist economic la Timocom.
 
Contextul particular din statele UE influenteaza transporturile
Privite separat, tarile din Uniunea Europeana ofera o imagine diferita. Astfel, ploile abundente din ultimele saptamani, care au cazut in regiunea mediteraneana si Andaluzia de Est, au distrus recoltele de fructe si legume, fapt care s-a reflectat si asupra exporturilor cu autocamionul din aceasta regiune. „Cresterea semnificativa a exporturilor, inregistrata de fermierii spanioli in primele doua trimestre ale acestui an, a incetinit. La aceasta se adauga blocada politica dintr-o Spanie inca neguvernata. Aceasta perspectiva a nesigurantei are un efect de blocaj si asupra exporturilor. Urmarea este ca pe piata exista o lipsa de vehicule care sa se intoarca in Europa de Sud. De aceea constatam, in comparatie cu trimestrul al treilea din 2018, o crestere a cererii de transporturi de 14 procente spre Spania si de 12 procente spre Portugalia“, a explicat Tilman Fecke.
In ceea ce priveste situatia din Regatul Unit, barometrul transporturilor Timocom reflecta nesiguranta de pe piata creata in economia europeana de discutiile despre Brexit. Desi numarul ofertelor de marfuri de transportat din tarile UE spre Regatul Unit a scazut in primele doua trimestre ale acestui an cu 56%, in prezent transporturile spre insula sunt in crestere. „In trimestrul al treilea am constatat din nou o alimentare a stocurilor, ceea ce inseamna ca firmele cu reprezentanta in Regatul Unit se pregatesc pentru lunile urmatoare.“

Barometrul de transport Timocom, de 10 ani
Cu ajutorul barometrului transporturilor, Timocom analizeaza din 2009 dezvoltarea ofertelor si a cererilor de transport in aplicatiile Smart Apps Marfuri pentru marfa de transportat si capacitati de transport, integrate in sistemul Smart Logistics. Mai mult de 130.000 de utilizatori genereaza zilnic pana la 750.000 de oferte de capacitati de transport si marfuri de transportat. Sistemul ii ajuta astfel pe cei peste 43.000 de clienti Timocom sa-si atinga obiectivele logistice in mod inteligent, sigur si simplu.
Trendul descendent din primul semestru al anului 2019 a fost oprit, iar situatia s-a stabilizat. „Piata evolueaza in acest moment la 94 de procente fata de nivelul anului precedent”, a concluzionat analistul Timocom.

Articole similare