Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Karsan

Karsan propune pietei europene trei vehicule din gama proprie: autobuzul urban de 8 m lungime Atak, autocarul Star, de asemenea de 8 m, si mini autobuzul Jest, de 6 m lungime.
Karsan Jest este propulsat de motorul Fiat Powertrain (FPT) F1C, cu patru cilindri in linie, ce dezvolta 126 CP si are cuplul motor maxim 320 Nm. Cutia de viteze este manuala, cu 6+1 trepte, iar suspensia mecanica este independenta atat pe axa fata, cat si pe spate, pentru un plus de confort. Midibuzul dispune de un pachet generos de dotari optionale, ce include ESP, Inchidere centralizata cu telecomanda, geamuri cu tenta de culoare, aer conditionat, conexiune Wi fi sau jante de aluminiu. Operatorii care doresc un vehicul cu transmisie automata au la dispozitie versiunea Jestronic.

Jest este disponibil si in varianta electrica, cu o autonomie de pana la 210 km. Vehiculul este propulsat de motorul electric BMW i, utilizat pe modelul i3 si are acelasi pachet de baterii Li-ion cu acesta. Motorul BMW i produce o putere de 125 kW (echivalentul a 170 CP) si are un cuplu motor maxim de 290 Nm in functie de autonomia dorita se poate opta intre pachete de baterii de 33, 44, 66 sau 88 kWh (minimum 85 – maximum 210 km). Conectat la o sursa de curent alternativ, incarcarea pe timp de noapte se face in sase ore, in timp ce alimentarea de la statii DC cu incarcare rapida se face in 0,7 ore. Separat, bateriile se incarca singure pana la 25% din capacitate, prin intermediul sistemului de recuperare a energiei eliberate la franare. Jest electric este deja in operare in tara noastra, la Suceava.

Articole similare

Ad