Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Examenul pentru obtinerea CPC – nu si a CPI!!! – se va putea sustine si in limba engleza sau spaniola

Pe 24 iunie 2019 s-a publicat in Monitorul Oficial al Romaniei Ordinul pentru modificarea si completarea Normelor privind autorizarea si controlul centrelor de pregatire si perfectionare profesionala a personalului de specialitate din domeniul transporturilor rutiere, aprobate prin Ordinul ministrului transporturilor nr. 1.212/2015 si a Normelor privind pregatirea si atestarea profesionala a anumitor categorii de conducatori auto, prevazute in anexa nr. 2 la Ordinul ministrului transporturilor nr. 1.214/2015.

Conform acestui Ordin, cursurile de pregatire initiala si formare continua a personalului de specialitate din transporturile rutiere se organizeaza in limba romana, iar cursurile de formare continua, in vederea obtinerii certificatelor de calificare profesionala continua (CPC) pentru transport rutier de marfa si/sau de persoane, pot fi organizate si in limba engleza sau in limba spaniola. Iar lectorii care predau in limba engleza sau spaniola trebuie sa aiba certificat de competenta lingvistica nivelul B2.
Examinarea pentru obtinerea CPC se face in limba romana, engleza sau spaniola, conducatorii auto sustinand aceste examene in limba in care au urmat cursul de pregatire profesionala periodica.

Articole similare

Ad