Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Aviz pozitiv in TRAN pe Pachetul Mobilitate. Cum au fost votate cele trei dosare!

Asa cum era de asteptat, Comisia TRAN a acordat un vot pozitiv Acordului provizoriu pe Pachetul Mobilitate rezultat in trilogul de la finalul anului trecut. Dosarul lui Ismail Ertug, cel care cuprinde intoarcerea camionului la 8 saptamani, a primit cele mai multe voturi pentru.
Rezultatul votului de ieri a fost urmatorul:

• Dosarul pe Detasare a trecut cu 27 de voturi pentru, 22 impotriva si 0 abtineri;
• Dosarul privind modificarea Regulamentului 561 (timpii de condus si odihna) a trecut cu 27 de voturi pentru, 17 impotriva si 0 abtineri;
• Dosarul privind accesul la profesie si piata (Cabotajul) a trecut cu 32 de voturi pentru, 17 impotriva si 0 abtineri.
Acum, Karima Delli, presedintele Comisiei TRAN, va trimite scrisoare cu votul colegilor sai catre presedintele Coreper (n.r. – Comitetul Reprezentantilor Permanenti ai guvernelor statelor membre pe langa Uniunea Europeana), grupul de pregatire al Consiliului, pentru a oficializa astfel cele doua pozitii de confirmare. In timp ce se va efectua o traducere si o verificare din punct de vedere juridic si lingvistic a textului, Consiliul va adopta pozitia in prima lectura, dupa care se va trimite aceasta pozitie catre Parlament, inclusiv cea a Comisiei cu privire la amendamentele Consiliului in toate limbile. In Parlament va urma o a doua Citire, dupa care va ajunge tot in Comisia TRAN. Comisia va discuta un proiect de recomandare, pregatit de raportori, pentru cea de-a Doua lectura si va deschide un termen pentru amendamente. La final, daca pozitia Consiliului in prima lectura a fost adoptata fara modificari, presedintii Parlamentului si Consiliul semneaza textul aprobat in cadrul unei ceremonii de semnare. La aproximativ o luna de la semnare, textul este publicat in Jurnalul Oficial.

Citeste si: Comisia cere evaluarea impactului intoarcerii camionului la opt saptamani

Regulile privind detasarile soferilor se vor aplica la 18 luni de la intrarea in vigoare a legislatiei. Regulile privind timpul de odihna, incluzand intoarcerea soferilor, se vor aplica la 20 de zile dupa publicarea legislatiei. Regulile privind intoarcerea camioanelor si alte modificari referitoare la accesul la piata se vor aplica la 18 luni de la intrarea in vigoare a legislatiei privind accesul la piata.

Articole similare

Ad