Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Lucrarile la autostrada Sibiu-Pitesti sunt in grafic

2020 este anul autostrazii Sibiu-Pitesti, pentru care am putea primi in scurt timp aprobarea finantarii acesteia din fonduri europene, a declarat ministrul transporturilor, Lucian Bode, la B1 TV. Deja au inceput lucrarile pe tronsonul Sibiu-Boita, s-a semnat contractul pentru tronsonul Pitesti-Curtea de Arges, se va semna contractul si pentru 10 km intre Tigveni-Curtea de Arges, iar analiza tehnica pentru cele doua tronsoane de pe Valea Oltului, insumand 60 de km, este avansata.
Pitesti-Curtea de Arges costa 10 miliarde de lei, in timp ce tronsonul Tigveni-Curtea de Arges costa 2 miliarde de lei. Diferenta de pret este data de relief si de complexitatea lucrarilor.
Pentru tronsoanele 1, 4 si 5 finantarea este asigurata, iar pentru tronsoanele 2 si 3 statul roman este in discutii avansate cu o institutie financiara europeana pentru acordarea unui imprumut-punte, din care sa se acopere contravaloarea lucrarilor, banii atrasi din fonduri europene urmand sa intre in contul institutiei respective.
Lucian Bode a dat asigurari ca Romania are asigurata finantarea din fonduri europene pentru toate obiectivele de infrastructura stabilite pentru 2020.
Potrivit unei analize efectuata de Ministerul Transporturilor, Romania are nevoie in urmatorii 10 ani, de investitii de 77,9 miliarde de euro pentru toate modurile de transport, din care 41 de miliarde de euro doar pentru infrastructura rutiera. Banii vor fi luati din fonduri europene, de la bugetul de stat (prin alocarea unui procent mult mai mare din PIB pentru infrastructura) si din parteneriate si imprumuturi pentru investitii in infrastructura.
„Trebuie insa sa prioritizam investitiile pentru viitor in defavoarea prestatiilor sociale. Daca ne dorim o dezvoltare economica sustenabila, care sa permita cresterea echilibrata a pensiilor si a salariilor, avem nevoie de investitii in infrastructura de transport. In doar 4 ani dupa deschiderea autostrazii Bucuresti-Constanta, PIB-ul in valoare nominala a judetului Constanta s-a triplat. Sunt convins ca PIB-ul va creste semnificativ odata cu darea in exploatare a principalelor coridoare de transport rutier si feroviar”, a declarat ministrul Bode.

Articole similare

Ad