Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Tahografe digitale pentru transporturile turistice internationale ce utilizeaza regula celor 12 zile

Autocarele care efectueaza transporturi turistice internationale utilizand regula celor 12 zile trebuie dotate obligatoriu cu tahografe digitale incepand cu 1 ianuarie 2014. Aceasta prevedere apare in regulamentul european 1073/ 2009, ce reglementeaza accesul la piata de transport de calatori.
Regula celor 12 zile prevede faptul ca un conducator auto care asigura un singur serviciu ocazional de transport international de persoane poate amana perioada de repaus saptamanal cu cel mult 12 perioade consecutive de 24 de ore care urmeaza unei perioade de repaus saptamanal precedente.
 

Conditia este ca serviciul sa dureze cel putin 24 de ore consecutive intr-un stat membru sau o tara terta in care se aplica regulamentul 1073, alta decat cel/cea in care a inceput serviciul, iar dupa utilizarea derogarii soferul sa ia fie doua perioade de repaus saptamanal normale, fie o perioada de repaus saptamanal normala si una redusa, de cel putin 24 de ore. In acest ultim caz, reducerea se compenseaza cu o perioada de repaus echivalenta luata in bloc inainte de sfarsitul celei de-a treia saptamani care urmeaza sfarsitului perioadei de derogare.

Articole similare

Ad