Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

In Europa, cererea pentru camioane depaseste pentru prima data capacitatea existenta

Cererea pentru capacitate de transport de marfa disponibila pe drumurile europene a crescut. Astfel, in primul trimestru al anului 2018, numarul de oferte de transport de marfa pe piata transporturilor din UE a depasit un raport mediu de 54:46. Acest rezultat arata analizarea actuala a pietei, cu ajutorul barometrului de transport TimoCom, care reprezinta indicele dezvoltarii transportului rutier de marfuri in Europa. In primul trimestru al anului precedent, rata capacitatii de transport marfa / incarcatura a fost de 43:57. In 2016, raportul din perioada comparativa era 30:70, mai mult fiind desigur rata capacitatii libere de transport.
 

Semnele pietei economice s-au schimbat
„Semnele pietei transporturilor s-au schimbat semnificativ in ultimii trei ani“, spune purtatorul de cuvant al companiei TimoCom, Gunnar Gburek. „Pana acum, transportatorii au trebuit sa atenueze marja, astazi pot alege dintr-o cantitate excesiva de cereri de transport si pot alege traseul cel mai potrivit.“
Aceasta schimbare corespunde economiei cu crestere rapida in Europa. De exemplu, agentia de statistici Eurostat a raportat o crestere de 2,5% a productiei economice in UE pentru 2017, care reprezinta un record de zece ani. Perspectiva dezvoltarii economiei germane arata un zbor de inalta altitudine continua: potrivit datelor Biroului Federal de Statistica, exporturile germane au crescut cu 8,6% in ianuarie 2018 fata de anul precedent; importurile au crescut cu 6,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Nu se vede sfarsitul cererilor ridicate de oferte de transport
„Nu se vede sfarsitul cererilor ridicate de oferte de transport“, indrazneste Gburek o perspectiva asupra dezvoltarii viitoare a pietei. „In plus fata de eforturile de rezolvare a problemelor structurale, toti cei implicati in sectorul transporturilor au responsabilitatea de a evita mai mult decat oricand si de a folosi si mai eficient capacitatile existente. Abordarile de cooperare in proiectul UE NexTrust ofera exemple bune. Scopul companiei NexTrust este de a face transporturile prin intermediul cooperarii inter-companie semnificative si, astfel, mai ecologice“.

Articole similare