Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Expo Tranzit, la a treia editie

Pe 26 si 27 aprilie s-a desfasurat la Cluj-Napoca a treia editie a Expo Tranzit, la care au participat peste 450 de manageri de logistica si transport de marfa. Acestia au profitat de ocazie pentru a se informa in legatura cu oferta de produse si servicii a celor circa 60 de parteneri ai evenimentului, dar mai ales pentru a participa activ la dezbateri pe marginea celor mai interesante sau chiar dureroase teme ale momentului.
Astfel, in prima zi s-a vorbit in special despre importanta Clujului pe harta logisticii din Romania, despre noile prevederi privind protectia datelor si despre modificarile pe care le aduc in supply chain comertul electronic si digitalizarea, iar reprezentantii Point Logistix si Marvi Logistic au expus studii de caz referitoare la implementarea WMS la Cris-Tim, respectiv la serviciul de transport de paleti al Pall-Ex.
 

Cele mai asteptate intalniri din a doua zi a Expo Tranzit au fost cele cu ministrul transporturilor, Lucian Sova – care a vorbit atat despre negocierile pe marginea Pachetului Rutier, cat si despre criza de forta de munca din constructii si transport, si a manifestat deschidere pentru atragerea de personal din afara Comunitatii – si cu reprezentantul ITM Florin Cosma – care a vorbit despre noile prevederi privind pontajul soferilor de transport international si plata conform Codului muncii si legilor ce prevad plata salariului minim, din unele state UE. Nu au lipsit insa informatiile despre noua schema de rambursare a supraaccizei, despre pachetele RCA/CMR oferite membrilor asociatiilor profesionale si despre principalele modificari fiscale in vigoare din 2018. Iar avocatul Frederik Vanden Bogaerde, specializat pe probleme de transport intracomunitar, a vorbit despre impactul celor mai recente decizii ale Curtii Europene de Justitie, in special al celei referitoare la controlarea si amendarea efectuarii pauzei saptamanale normale in cabina.
Despre toate acestea puteti citi pe larg in paginile urmatoare ale revistelor Tranzit si Logistica.

Articole similare