Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Combilift inaugureaza o noua fabrica

Combilift si-a inaugurat noua fabrica din Monaghan, Irlanda. Producatorul de echipamente de stivuit, care s-a orientat spre segmentul manipularii bunurilor de dimensiuni speciale, a investit nu mai putin de 60 de milioane de euro in noua locatie. Evenimentul inaugural a marcat si aniversarea a 20 de ani de activitate, timp in care Combilift a fabricat peste 40.000 de stivuitoare.
 

Compania si-a intampinat, la sfarsitul lui aprilie, clientii, dealerii si furnizorii in noua fabrica din Monaghan. In cei 20 de ani de activitate, Combilift a crescut constant, dezvoltand un segment de nisa, cel al echipamentelor de manipulat specializate, multi-directionale. „Nu ne-am propus sa producem volume mari, ci sa dezvoltam solutii adaptate nevoii fiecarui client in parte. Pe segmentele spre care ne-am orientat nu avem competitor si unul dintre principalele noastre avantaje il reprezinta angajatii“, a declarat Martin McVicar, co-fondator si director executiv al Combilift.
Compania investeste 7% din veniturile anuale in cercetare si dezvoltare, astfel incat sa creasca flexibilitatea configurarii echipamentelor. Cu 550 de angajati permanenti, noul centru – care se intinde pe o suprafata de 46.500 m2 – va permite constructorului irlandez sa isi dubleze volumul de productie in urmatorii cinci ani. Combilift are alti 100 de angajati in toata lumea si continua sa investeasca in forta calificata de munca.

Constructie si tehnologie moderna
Noua fabrica a fost construita cu atentie deosebita pentru protejarea mediului. Astfel, 23% din plafon este suprafata vitrata, ce permite ca o cantitate mare de lumina naturala sa patrunda la interior. Sistemul de iluminare este LED. Panourile solare instalate produc 185 kW de energie electrica si peste 100.000 l de apa de ploaie sunt adunati si reutilizati.
La Monaghan exista 60 de posturi de sudura, doua masini de taiat cu plasma, trei cabine de vopsit, care folosesc vopsele durabile pe baza de apa, si trei roboti destinati vopsirii produselor de dimensiuni diferite. 12.000 de locatii pentru paleti asigura un spatiu amplu de stocare pentru piese si componente. Locatia include, de asemenea, spatii de birouri acoperind 5.000 m2, o sala de training si un centru de testare dedicat muncii de cercetare si dezvoltare.
Fabrica detine certificari ISO 9001 pentru calitate, ISO 14001 pentru protectia mediului si OHSAS 18001 pentru siguranta si sanatatea angajatilor.

110 echipamente pe saptamana
In primul an de activitate (1998), Combilift a fabricat 18 utilaje, din care 17 au fost exportate. Pana in prezent, compania a produs peste 40.000 de unitati, vandute in toata lumea.
De la sasiu si pana la sistemele de control adaptate fiecarei aplicatii in parte, toate stivuitoarele sunt asamblate in termen de sapte zile. Cea mai mare parte a operatiunilor se deruleaza manual. Productia actuala Combilift este de 100 de echipamente pe saptamana, iar planul este de a creste la 140 de unitati pana la sfarsitul anului. Cele patru linii de productie existente au potential sa produca 45-50 de unitati saptamanal si mai este loc pentru alte doua linii, daca va fi necesar.
McVicar a explicat ca obiectivul companiei a fost inca de la inceput acela de a raspunde nevoilor industriilor unde este nevoie de utilaje specializate, cum ar fi constructiile, prelucrarea lemnului, industria metalurgica si altele. „Dupa criza economica ni s-a confirmat faptul ca segmentele de nisa sunt cele care rezista cel mai bine in asemenea momente de cotitura, astfel ca am decis sa diversificam gama de produse in acest sens. Logistica si depozitarea reprezinta domenii cheie, care pot fi accesate abia in momentul in care o companie ajunge sa aiba suficienta forta de productie. Pentru noi, acesta a fost un pas logic inainte, prima piata vizata fiind America de Nord (unde este si cel mai mare potential de crestere).“
In prezent, Combilift exporta 98% din productie catre 85 de tari din toata lumea, printr-o retea de 250 de dealeri.

Articole similare

Ad