Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Pretul transportului, o problema delicata pentru producatorii de pal

EGGER si-a inceput activitatea in Romania in 2008 si de atunci a investit 489 de milioane de euro in fabrica de la Radauti cu cele trei instalatii de producere a placilor de PAL si de OSB si a adezivilor. Cele trei unitati au atins recorduri absolute de productie la nivel de grup in anul financiar 2017/2018, ceea ce a determinat si gasirea unor solutii logistice eficiente si avantajoase, mai ales ca, fiind vorba de produse accesibile ca pret, costurile cu logistica pot reprezenta chiar si 12-13% din pretul final.
Compania austriaca de familie EGGER s-a infiintat in 1961, are sediul central in St. Johann si detine 18 fabrici (sase in Germania, trei in Austria cate doua in Franta, Anglia si Rusia si cate una in Romania, Turcia si Argentina), la care in curand se vor adauga alte doua in Polonia si SUA.
 

La noi in tara compania si-a inceput activitatea in Radauti in ianuarie 2008, cu productia de pal, care a necesitat o investitie de 210 milioane de euro, in 2011 s-a deschis fabrica de adezivi pentru productia proprie, careia i s-au alocat 55 de milioane de euro, iar in 2011 lor li s-a alaturat fabrica de panouri OSB pentru constructii, cu o investitie de 150 de milioane de euro. Cladirea de birouri inaugurata in 2010, avand la baza un concept EGGER si materiale EGGER, a necesitat 10 milioane de euro, centrala electrica pe biomasa, 36,5 de milioane de euro, lor adaugandu-li-se si alte investitii in tehnologie, printre care achizitia instalatiei de preuscare a aschiilor de lemn inainte de productie. Cele mai recente investitii ale companiei sunt in zona de reciclare a deseurilor lemnoase, astfel ca celor doua centre de colectare a deseurilor reciclabile din Bucuresti si Cluj li se va alatura inca unul in Bucuresti (la Chitila).

Articole similare