Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

200 de luni de efervescenta, 200 de deadline-uri!

Editia printata a unei reviste a fost si este inca un examen pentru orice jurnalist. Informatia trebuie sa fie actuala, daca s-ar putea unica, originala si „imbracata” cu imagini de foarte buna calitate. Textul trebuie sa fie corect scris, mesajul usor de inteles, iar exemplele bine alese. Totul trebuie sa iasa perfect la tipar, mai ales machetele de publicitate, cele care asigura editarea revistei luna de luna.
Hartia nu suporta orice; nu e ca in online, unde poti posta orice, primul sa fii, dupa care iti corectezi textul sau il stergi de cate ori vrei. Tocmai de aceea viata unui jurnalist se contabilizeaza in deadline-uri, speciale prin efortul si concentrarea necesare in cele cateva ore dinaintea trimiterii revistei la tipar.
 

Luna aceasta am ajuns la Editia 200, fiecare mai buna decat precedenta. Suntem mandri ca am reusit sa ne pastram aproape aceiasi oameni de la inceputuri. Mai precis, cinci de la inceputul inceputului, alti patru dinainte de a incepe proiectul conferintelor, ceilalti adaugandu-se pe parcurs. Suntem o echipa sudata, care comunica din priviri si a carei misiune este aceea de a face cinste profesiei de jurnalist. Ne bucuram ca in cei 17 ani de la infiintare nu am fost nevoiti sa facem compromisuri si ca am comunicat asa cum ne-am propus din prima zi: corect, impartial si cu maximum de detalii, asa incat povestile noastre sa faca diferenta, iar oamenii sa stie sigur ca orice articol publicat in Tranzit poate fi citit in acel fel doar in Tranzit. De aceea am refuzat totdeauna publicarea unui comunicat de presa la care sa nu fi fost adaugate detalii suplimentare sau de la care sa nu fi construit o poveste noua.
Impartialitatea ne-a ajutat sa cladim parteneriate cu majoritatea distribuitorilor de vehicule si produse pentru transportatori, astfel incat oamenii cu care am lucrat sa simta aceeasi seriozitate si aceeasi dedicare indiferent ca au reprezentat un producator sau altul, ca erau angajati ai unei companii sau aveau compania proprie.
Ne-am daruit cu totul acestei profesii, asa incat am invatat sa conducem camioane, autobuze, stivuitoare, numai astfel putand intelege complexitatea datelor tehnice despre echipamentele pe care le descriem adesea in revista sau le evaluam. Am invatat zeci de reglementari care guverneaza transportul rutier, am invatat mecanismele economice care ne-au permis sa facem Topuri si sa premiem excelenta in transporturi si logistica. Dar, cel mai important, am invatat sa apreciem oamenii care lucreaza in domeniu. Oameni muncitori, sinceri si loiali, pe care am ajuns sa ii pretuim si sa ne bucuram de respectul lor.
Responsabilitatea noastra este de a reprezenta toti actorii care activeaza in industrie, numai astfel avand avantajul informatiei si experientei din toate unghiurile. Muncim mult ca sa fim sursa cea mai credibila de informatie de pe piata. Si trebuie sa recunoastem ca pentru a construi aceasta credibilitate au contat mult evenimentele noastre, prin intermediul carora am reusit sa intram in contact cu mii de persoane din industrie de-a lungul celor 10 ani de cand organizam 3-5 conferinte pe an, in diferite locatii. Si, fara lipsa de modestie, putem spune ca evenimentele noastre au largit mult accesul la informatie si ca aceste schimburi de experienta au contribuit la evolutia pietei de transport si logistica din Romania. Conferintele Tranzit au deschis gustul industriei pentru a-si dori organizarea sau participarea la evenimente, au creat parteneriate noi, au schimbat legislatii si modul de a face afaceri. Si, cel mai important, au schimbat modul de a gandi al oamenilor din industrie.
Ne reinventam permanent si ne place sa incepem noi proiecte, mai ales ca stim ca partenerii nostri asta apreciaza si asteapta de la noi. Le multumim, asadar, pentru motivare si pentru ca implica revista Tranzit in majoritatea proiectelor de promovare a produselor lor pe piata romaneasca. Si, cum nu am fi nimic fara cititorii nostri, vrem sa le multumim si celor care continua sa cumpere revista Tranzit, fie varianta tiparita, fie pe cea online. Va garantam ca fiecare numar isi merita cu varf si indesat investitia si ca, citind-o cu atentie, multi actori din industrie pot economisi multi bani pe care i-ar plati ca amenzi, comisioane la avocati sau experti contabili, si pot castiga altii, lansandu-se in activitati ale caror oportunitati sunt intrezarite de redactorii nostri!

Articole similare