Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Se innoiesc flotele de autobuze urbane

Anadolu Automobil Rom a castigat licitatia pentru livrarea a 104 de Isuzu Citiport catre municipalitatea Constanta. Contractul a fost semnat la jumatatea lui iulie, iar primul lot de vehicule va fi livrat la sfarsitul anului. Acest succes vine la scurt timp dupa castigarea licitatiilor de autobuze urbane pentru Iasi, Sibiu si Brasov.
Tot mai multe licitatii de autobuze urbane ajung la finalitate, ceea ce este imbucurator, avand in vedere nivelul parcului national de autobuze. Chiar daca in Europa de Vest se investeste destul de mult in tehnologii de propulsie alternativa, electrificarea transportului public fiind un laitmotiv pentru multe orase, in Romania se merge cu pasi marunti in directia reducerii poluarii si, in continuare, se cumpara in special autobuze diesel. Acest lucru nu este insa de blamat, pentru ca, in conditiile date, mai bine mai multe autobuze noi decat putine cu zero emisii, iar restul, cu grad de poluare ridicat. Pana la concretizarea licitatiilor pe fonduri europene, atat de asteptate de cativa ani buni, mai multe municipalitati au apelat la finantare BERD, reusind sa duca la bun sfarsit procedurile de achizitie. Unul dintre principalii furnizori este Anadolu Automobil Rom, care, dupa castigarea licitatiei de la Iasi, din urma cu un an, pentru 88 de autobuze urbane, a reusit in 2018 alte cateva succese notabile.
 

Anadolu Automobil Rom, importatorul oficial Anadolu Isuzu in tara noastra, a semnat, la jumatatea lunii trecute, contractul pentru livrarea a 104 autobuze urbane Isuzu Citiport catre municipalitatea din Constanta. Vehiculele, cu podea complet coborata, au o capacitate de 95 de locuri, dintre care 26 pe scaune, si sunt propulsate de motoare ce corespund normei de poluare Euro 6C, in tandem cu transmisii automate.

Articole similare