Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Alte 103 autobasculante Ford Trucks intra in parcul CNAIR

Cefin Trucks a inceput livrarea celor 103 autobasculante Ford Trucks 3542D catre CNAIR, vandute in urma castigarii unei licitatii publice din 2016. Aceasta este cea mai mare livrare de vehicule off road din Romania din ultimii zece ani, iar astfel CNAIR devine cel mai important client al Ford Trucks in tara noastra. Vehiculele vor fi folosite iarna pentru deszapezire, iar vara pentru transportul agregatelor necesare la statiile de asfalt.

Cefin Trucks a anuntat livrarea a 103 autobasculante Ford Trucks 3542D catre CNAIR, in urma contractului castigat prin licitatia publica numarul 170049 din 24.09.2016. Achizitia acestor noi vehicule se inscrie in planul de retehnologizare a CNAIR, demarat in 2014, care prevede redotarea companiei cu o noua gama de masini si utilaje specifice lucrarilor de reparatii si de intretinere a drumurilor. Acestea vor fi folosite de Directiile Regionale de Drumuri si Poduri din Constanta, Timisoara, Craiova, Brasov, Iasi, Cluj Napoca si Bucuresti.
Pana la achizitionarea acestor autobasculante, CNAIR dispunea de 530 de utilaje, iar acum flota a crescut la 633, insa compania de drumuri lucreaza in continuare si cu parteneri, deoarece are nevoie in total de 2.500 de vehicule pentru deszapezire la nivel national.
Planul pus in aplicare prin Directia Mecanizare presupune achizitionarea anuala si etapizata a mai mult de 1.000 de masini si utilaje, pana la aceasta data fiind cumparate mai mult de 850. Piata de transport se confrunta cu o criza importanta a soferilor profesionisti, dar Alin Serbanescu, purtatorul de cuvant al CNAIR, a explicat ca, desi munca pe un astfel de vehicul reprezinta o meserie in sine, deoarece necesita o anumita pregatire si experienta, compania nu duce lipsa de soferi experimentati.
Din cele 103 vehicule au fost livrate in noiembrie 19 unitati, urmatoarele fiind programate pana cel tarziu in prima saptamana din 2019. „Aceasta este cea mai mare livrare de vehicule off road din Romania din ultimii zece ani, iar colaborarea cu CNAIR a fost una foarte buna. Astfel, CNAIR devine cel mai important client al Cefin Trucks. In urma cu doua saptamani Cefin a livrat vehiculul cu numarul 500, iar pana la finalul anului vom ajunge la 650 de unitati, din care vehiculele cumparate de CNAIR reprezinta 17%“, a spus Stefano Albarosa, CEO Cefin Trucks.
Vehiculele Comerciale Ford Trucks destinate constructiilor detin, la doar 18 luni de la lansarea in Romania, o cota de piata de 24%, ceea ce inseamna ca Cefin este deja pe locul al doilea in acest segment de piata. „Prin livrarea flotei de autobasculante catre CNAIR ne asumam pozitionarea ca lider de piata pe acest segment in 2018.“

Vehiculele sunt dotate standard cu sistemul ViaSat
Autobasculantele Ford Trucks 3542D, 6×4, cu ampatament de 3.800 mm, Euro 6, sunt dotate cu motor Ecotorq Diesel cu sase cilindri in linie, capacitate cilindrica de 12.740 cm3, 420 CP la 1.800 rpm, cuplu maxim de 2.150 Nm la 1.000 1.300 rpm si cutie de viteze ZF sincronizata cu 16+1 trepte. Prin toate caracteristicile sale, noul motor Euro 6 Ecotorq asigura un echilibru ideal intre performanta si economie. Dotat cu sistem de recirculare a gazelor de evacuare, cu geometrie variabila a turbocompresorului, sistem de injectie directa si unitate de control electronic inteligent, motorul utilizeaza fiecare picatura de combustibil, asigurand eficienta.
Sistemul de franare cu doua circuite independente, conform normelor EEC, asistenta EBD+ABS+ASR+ATC si frana stationara pe axele spate, asigura controlul asupra oricarei manevre efectuate in orice regim de incarcatura si in orice conditii de teren.
Vehiculele sunt dotate cu bene basculabile de 14 m3, lama de zapada, raspanditor de materiale si solutii antiderapante ASMAKSAN TS 07 si au transmisie manuala ZF 165 2230.
Acestea sunt vehicule cu intervale de revizii extinse la 60.000 km sau anuale si vin cu serviciile Ford Trucks garantate pentru toti clientii, respectiv doi ani de garantie internationala fara limita de kilometri, pachete de mentenanta si contracte de service si asistenta rutiera la nivel international prin cele 12 puncte ale de asistenta non stop ale Cefin Trucks.
In plus, masinile sunt echipate cu sistem de monitorizare ViaSat, care este livrat standard la toti clientii Ford Trucks gratuit pentru doi ani. „Fiind un produs nou, am vrut inca de la inceput ca proprietarul sa aiba control asupra masinii chiar din telefonul lui. Este un sistem care ajuta la comunicarea cu soferii, la evaluarea acestora, dar si la controlul consumului de combustibil.“
Purtatorul de cuvant al CNAIR, Alin Serbanescu, a explicat ca se afla deja la cea de a doua achizitie Ford de anul acesta, ajungand la 126 de autobasculante de la Cefin, cu cele 16 achizitionate in aceasta vara. Utilajele vor fi folosite iarna pentru deszapezire, iar vara pentru transportul agregatelor destinate statiilor de asfalt. „O astfel de autobasculanta costa circa 87.000 de euro, aproape la fel ca un SUV pretentios, cu diferenta ca aceste vehicule produc bani.“ 

Articole similare

Ad