Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

E timpul ca soferii sa puna cheile in cui?

In conditiile in care piata se confrunta cu o criza acuta de conducatori auto profesionisti, iar producatorii de camioane deja au inceput sa dezvolte vehicule autonome, au fost inaintate mai multe scenarii posibile prin care s-ar ajunge la decimarea numarului de soferi necesari in industria transporturilor. Potrivit unui studiu realizat de Steve Viscelli, sociolog, expert in transport si profesor al Universitatii Pennsylvania, erodarea calitatii locului de munca ar trebui sa fie o preocupare mai serioasa decat pierderea acestuia. Acelaoi studiu arata ca vehiculele autonome ar putea insemna sfarsitul drumului pentru multi soferi de camion implicati in transportul pe distante luni. Piata europeana de transport se poate orienta in orice moment catre aceeasi directie.

Industria americana de transport, estimata la 740 de miliarde de dolari, ar putea sa fie un pionier in adoptarea tehnologiei avangardiste a camioanelor autonome, beneficiind de altfel si de avantajul oferit de prezenta pe piata a numerosi jucatori din industria hi-tec si a producatorilor dornici sa fie cu un pas inaintea concurentei. Tendinta catre autonomie a condus la realizarea a zeci de rapoarte si articole de presa ce sugereaza ca automatizarea ar putea elimina eficient profesia de sofer de camion.
Prin prognozarea si evaluarea mai multor scenarii privind modul in care ar putea fi adoptate aceste vehicule, noile cercetari realizate de Steve Viscelli arata ca povestea reala are mai multe implicatii, mai ales la nivel social.

Articole similare