Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ekol a inchiriat 100 de camioane MAN pentru filiala din Romania

Contractul, in valoare de opt milioane de euro, s-a incheiat pe o perioada de trei ani, incluzand servicii de mentenanta si telematica. Cele 100 de camioane vor fi inmatriculate de Ekol Romania, dar vor fi folosite la nivel european, multe dintre ele asigurand tractarea rutiera, pe teritoriul tarii noastre, a semiremorcilor transbordate pe feribot pe Marea Neagra din Istanbul la Constanta, care apoi merg pe sosea pana la terminalul feroviar din Curtici, de unde pleaca trenuri complete atat catre Germania, cat si catre Italia.
 

Ekol detine un parc de 2.500 de camioane in toata Europa, inclusiv Turcia, a mentionat Frank Körber, international director Ekol Logistics. „Vom continua strategia de extindere la nivel european, dar si local. Pentru noi Romania reprezinta o zona de importanta strategica fiindca se afla la intersectia marilor rute europene.”
Ekol Romania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 3,6 milioane de euro, iar odata cu noile investitii, estimarea pentru 2013 este de peste 10 milioane de euro. Prin dezvoltarea serviciilor pe liniile de transport, depozitare, comert exterior sau managementul sistemelor de aprovizionare, Ekol are capacitatea de a oferi la nivel international servicii in sistem integrat. „In Romania avem 6.000 m2 de depozit, din care mai mult de 80% sunt ocupati in acest moment. Capacitatea noastra permite inclusiv stocarea de marfuri perisabile sau cu valoare foarte mare, avand dezvoltate zone speciale de securitate in cadrul depozitului”, precizeaza Frank Körber.
Reprezentantul Ekol a mai confirmat ca firma turceasca intentioneaza sa dezvolte spatii de depozitare proprii in partea de vest a tarii, legand activitatea din Romania de operatiunile la nivel european. Noua investitie ar trebui sa inceapa in prima parte a anului viitor.
Odata cu cresterea flotei, Ekol intentioneaza sa angajeze peste 100 de soferi. In prezent, sucursala din Romania are circa 50 de angajati. „Dincolo de investitiile financiare, foarte importanta pentru noi este dezvoltarea resurselor umane. Avem in Romania oameni foarte bine pregatiti pentru responsabilitati extrem de dificile si specifice din zona logisticii. Unii dintre acestia au fost instruiti direct in Turcia, pentru ca mai apoi sa poata face performanta in orice centru Ekol din Europa”, declara Frank Körber.
El a mai aratat ca Ekol investeste in continuare in transport intermodal, dupa Germania, Italia si Romania turcii stabilind o noua linie feroviara care sa lege Polonia, Austria si Cehia. „Ne vom opri cu trenul in Cehia si apoi catre Polonia mergem pe camion.”

Furnizori reciproci de servicii
Daca pentru Romania Ekol a ales MAN, in celelalte filiale compania turceasca detine atat camioane Mercedes-Benz, cat si Volvo. Iar in ceea ce priveste semiremorcile, Ekol a achizitionat recent de la Krone peste 600 de semiremorci provenite din noua fabrica din Turcia a producatorului german.

Articole similare