Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Acolo unde pasiunea primeaza

Ost Transport a castigat premiul pentru cel mai frumos camion din Romania la concursul organizat cu ocazia primului festival „The most beautiful truck&chopper”, desfasurat luna trecuta pe autodromul IFPTR din Targu Mures, cu Iron Man, un camion Scania R 500, decorat cu elemente originale si inovatii high-tech, inspirate din filmul cu acelasi nume.
 

Ioan Nägl, proprietarul Ost Transport, s-a lasat din nou purtat de inspiratie si, cu cheltuieli de circa 28.000 de euro si pasiunea unei echipe de trei ori castigatoare la concursurile de frumusete pentru camioane din Romania, a suflat titlul unui Mercedes-Benz Actros cu o pictura exterioara de exceptie in stil western, care a fost vedeta standului producatorului german la salonul auto de vehicule comerciale RAI Amsterdam din 2007. Pe locul trei s-a clasat o alta Scanie premiata in 2011 la concursul de frumusete de camioane Scania, detinuta de firma Volanul de Aur. De apreciat ca atat acest camion, cat si altele intrate in concursul Scania de acum doi ani, au revenit cu decoratiuni suplimentare, tinand cont de jurizarea de la prima editie.

Atat juriul (format din reprezentanti ai IRU, UNTRR, ai revistei Tranzit, si ai firmelor care au sustinut primul festival de camioane si choppere – Bridgestone, Cefin Trucks, Mercedes-Benz, MOL, Scania Romania), cat si publicul au desemnat drept cel mai frumos camion din concurs Iron Man, un Scania R 500 apartinand lui Ioan Nagl, (Ost Transport), care se pare ca se incapataneaza ca la fiecare astfel de festival sa vina cu un model nou cu tematica si pictura interesante, si sa si castige. Camioanele lui Ioan Nagl, Cameleonul (botezat astfel chiar de revista Tranzit), Tigrul si acum Iron Man au fost marile castigatoare ale concursurilor de frumusete din anii trecuti.
Camionul, un second-hand din 2008, a fost pregatit special pentru acest concurs. A fost nevoie de doua luni de munca, stres si 25-30.000 de euro investiti. Interiorul, cu tapiterie din piele, impresioneaza prin aspectul sportiv, hi-tech, culorile fiind si ele inspirate din film. Pe plafon are montat un sistem de iluminare inedit, volanul este decupat, iar in partea din spate este inscriptionat Stark Industries.
„Nu stiu cum de am ales Iron Man, dar daca acest concurs ar fi fost organizat anul trecut tema principala ar fi fost maiasii. Aleg tema proiectului impreuna cu tapiterul si pictorul. Ideea de baza este apoi dezvoltata sau modificata, pentru ca trebuie sa variem, nu toate ideile pot fi puse pe camion. De exemplu, acum am avut ideea de a folosi motive tribale. Ipotetic dadeau foarte bine, insa atunci cand a trebuit puse pe usa, ne incurca manerul de la usa, asa ca l-am scos si am montat alt sistem de deschidere, cu arc in partea de jos. Urmeaza sa adaptam un sistem de acces cu card; l-am cumparat, dar nu am avut timp sa il montam“, a explicat Ioan Nagl, fericitul proprietar al celui mai frumos camion, care va pleca la Rio de Janeiro, marele premiu al concursului.

Articole similare