Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Transportatorii moldoveni au primit cu interes conferinta Tranzit de la Iasi

Transportatorii romani din zona Moldovei au participat in numar mare la evenimentul organizat de revista Tranzit la Iasi, pe 11 si 12 iunie. A fost prima expo-conferinta Tranzit ce a avut loc in capitala Moldovei, in Piata Unirii, dupa ce in ultimii doi ani am fost prezenti la Bacau si Piatra-Neamt.
Circa 300 de persoane active in sectorul transporturilor au luat parte la eveniment. Chiar daca a fost a treia conferinta organizata anul acesta, au fost prezentate noutati pe subiecte deja abordate in martie si aprilie, la conferintele din Timisoara si Bucuresti, cu privire la problema diurnei din Romania sau initiativele legislative din Franta si Germania, discutiile fiind la fel de interesante si intense.
 

Un alt subiect abordat a fost relatia dintre Romania si Republica Moldova, probleme legate de schimbul de marfuri, activitatea din vami sau disponibilitatea autorizatiilor.
S-a observat ca daca inainte de 2007 erau companii romanesti care isi deschideau puncte de lucru in Republica Moldova pentru a obtine mai usor autorizatii CEMT, acum situatia s-a inversat si tot mai multe companii de peste Prut isi muta sediul si flota in tara noastra pentru a beneficia de deschidere catre vest.
Interesul aratat de firmele din zona si din Republica Moldova ne-a convins ca trebuie sa revenim aici si in 2016, sperand ca anii urmatori vor aduce mai multe investitii in Iasi, un oras cu istorie, viata culturala si foarte multi tineri capabili, care este bine sa ramana sa lucreze in tara.
Conferinta de la Iasi ne-a ajutat sa adunam o multime de informatii despre transportul din regiunea Moldovei, care constituie aproape jumatate din continutul acestui numar special al revistei.

Articole similare