Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Vama germana a inceput verificarea respectarii MiLoG si la firmele de transport din Romania

La sfarsitul lui iunie o firma de transport din Cluj a primit prin posta o solicitare din partea administratiei fiscale germane prin care i se cere sa trimita spre verificare documentele prin care poate dovedi ca un anumit sofer (pentru care s-a completat formularul de notificare de pe site-ul Vamii Germane) a fost retribuit potrivit reglementarilor MiLoG (cu un salariu minim brut de 8,50 euro pe ora).
Mai exact, firma trebuie sa trimita prin posta contractul de munca al soferului respectiv, fluturasii de plata, dovada platii sumelor respective (la cursul bancar din ultima zi lucratoare a lunii in care a avut loc cursa in Germania), inregistrarile timpilor de lucru, denumirea si adresa societatii pentru care a efectuat cursa respectiva.
 

Evident, toate documentele trebuie trimise cu traducere autorizata in limba germana.
Destinatarul are la dispozitie o luna de la data primirii notificarii din partea autoritatilor germane pentru a trimite documentele solicitate sau pentru a face contestatie impotriva acestei solicitari catre Vama Germana. In lipsa primirii unui raspuns in termenul limita prevazut, destinatarului I se aminteste ca amenda este de 30.000 de euro.
In scrisoare se mai mentioneaza ca legislatia salariului minim nu se mai aplica pentru cursele de transport in tranzit, ci numai pentru cursele de caboraj sau cu incarcare/descarcare din/in Germania.
Pentru o informare cat mai rapida si completa a transportatorilor privind aplicabilitatea MiLoG, ii rugam pe toti transportatorii care au primit documente si notificari similare sa ne informeze despre aceste actiuni, pentru a constata amploarea lor. Evident, datele despre companiile care ne pun la dispozitie aceste informatii raman confidentiale.
De altfel, confidentialitatea este mentionata si in notificarea trimisa de Vama Gemana, care precizeaza ca datele despre clienti si soferi se “claseaza” de indata ce se constata ca legea a fost indeplinita.

Articole similare

Ad