Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Neigienizarea mijloacelor de transport atrage amenzi drastice

Nerealizarea corespunzatoare a operatiunilor de igienizare si dezinfectie a mijloacelor de transport in comun urban, preorasenesti, interurbane, a spatiilor de odihna pentru personalul care concura la siguranta circulatiei se sanctioneaza cu amenda de la 2.000 lei la 5.000 lei.
Chiar si neintretinerea in conditii optime de igiena a statiilor si mijloacelor de transport in comun de catre operatorii economici sau de catre autoritatile care le au in administrare se sanctioneaza cu amenzi in acelasi cuantum.
 

Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor prevazute de hotararea 857/2011 se realizeaza ca urmare a activitatilor de control in domeniul sanatatii publice exercitate, pe domeniile de competenta stabilite conform prevederilor legale in vigoare, de catre personalul de specialitate imputernicit de catre conducerea Ministerului Sanatatii, autoritate centrala in domeniul sanatatii publice, pentru unitatile de pe intreg teritoriul tarii si personalul de specialitate din directiile, serviciile si unitatile medicale ale celorlalte ministere si institutii cu retea sanitara proprie, definite la art. 4 alin. (2) din Legea nr. 95/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, imputernicit de conducerea acestora pentru unitatile aflate in subordinea lor directa.

Articole similare

Ad