Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Tranzitul prin Belarus, preferat in locul Ucrainei

Pe fondul conflictelor din Ucraina sunt tot mai multe cereri pentru autorizatiile de tranzit pentru Belarus. Pe de o parte Ucraina este oarecum inchisa pentru tranzit, iar pe de alta parte expeditorii conditioneaza derularea transporturilor de evitarea zonelor de conflict. In scurt timp urmeaza sa se organizeze comisie mixta cu reprezentantii Ministerului Transporturilor din Belarus, obiectivul fiind obtinerea unui numar mai mare de autorizatii de tranzit si directe, dar si cresterea numarului de autorizatii terta-tara, contingent solicitat din ce in ce mai mult de carausii romani – pentru 2014 contingentul respectiv este de 250 autorizatii.
 

In perioda urmatoare va avea loc comisia mixta cu Republica Moldova, principalul obiectiv in acest caz reprezentandu-l liniile regulate de transport calatori dintre cele doua state, dar si marirea numarului de autorizatii „terta-tara“ fara plata pentru transportul de marfa. Oficialii MT au fost suprinsi ca in 2013 s-a epuizat pentru prima data contingentul de astfel de autorizatii primit de partea romana.
Si cele 150 de autorizatii terta-tara de Kazahstan s-au epuizat deja, in ciuda majorarii cu 50 de bucati a contingentului pentru anul acesta si sperante pentru obtinerea unei noi suplimentari nu prea sunt.

Articole similare

Ad