Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

IRU a adoptat ghidul impotriva furtului de carburat

Organizatiile pentru transport rutier au adoptat unanim si recomanda implementarea rapida a unui ghid care sa asiste operatorii de transport sa lupte impotriva furtului de carburant.
Pentru a se alatura luptei impotriva furtului de carburant in transportul comercial, IRU a adoptat unanim noi ghiduri pentru transportul rutier bazate pe monitorizarea, prevenirea, raportarea si recomandarile pentru implementare imediata.
 

Ghidul subliniaza influenta unui inventar al carburantului, concomitent cu inregistrarile consumului. In plus, monitorizarea activa asigura operatorilor de transport o identificare rapida a unui furt.
Pentru a preveni furturile, ghidul recomanda utilizarea parcarilor pazite. Multe furturi au loc in zonele nepazite ale parcarilor, tocmai de aceea este recomandata o tehnica de parcat „defesiv”, ceea ce include localizarea si utilizarea zonelor sigure, disponibile si prin aplicatia IRU TRANSPark.
O alta recomandare se refera la utilizarea dispozitivelor antifurt. Produsele aftermarket disponibile fac rezervoarele mai putin vulnerabile. Acestea constau in dispozitive care blocheaza busonul rezervorului sau senzori conectati la alarma vehiculului care avertizeaza auditiv daca se inregistreaza o scadere brusca a nivelului de carburant fara a avea motorul pornit.
Companiile de transport sunt sfatuite sa instaleze dispozitive eficiente de iluminat la sediul companiei pentru a asigura locatia, dar si sa parcheze vehiculele in asa fel incat sa permita o vizibilitate clara asupra rezervoarelor, in special pe timp de noapte.
Indicatoarele care semnaleaza prezenta camerelor video trebuie pozitionate in locuri vizibile. Conform studiilor realizate acesta este cea mai eficienta forma de securitate.
Ghidul subliniaza importanta raportarii cazurilor de furt catre politie si catre companiile de asigurari. Acesta serveste la identificarea punctelor sensibile, care pot duce la cresterea retinerilor.
„Adoptarea acestor masuri a fost partea cea mai usoara. Adevarata munca abia acum incepe, iar asta presupune si cresterea gradului de constientizare in industrie, ca operatorii de transport sa actioneze eficient impotriva furturilor”, a comentat secretarul general IRU Umberto de Pretto.

Articole similare

Ad