Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cum se poate recupera acciza la combustibil

Desi majorarea cu 7 centi accizei la carburant a intrat in vigoare de la 1 aprilie, normele metodologice se lasa asteptate, fiind in dezbateri in cadrul comisiilor de dialog social de la Ministerul de Finante. Schema de rambursare prevazuta in proiectul de norme metodologice presupune ca operatorii sa acceseze o aplicatie electronica pusa la dispozitie de ARR, unde sa introduca o singura data datele companiei si flota de transport considerata eligibila, in raport cu OUG 14/2014.
 

Cererea privind recuperarea accizei trebuie sa cuprinda denumirea si adresa completa a solicitantului, codul de inregistrare in scopuri de TVA sau inregistrare fiscala al solicitantului, documentele care atesta licentierea operatorului economic pentru transport international de marfa sau de persoane si lista vehiculelor eligibile (cu numar de inmatriculare, statul membru de inmatriculare, modalitatea de detinere si documentele de licentiere a acestora).
Parcul auto va fi verificat de ARR si apoi luat in considerare pentru recuperare, in tot, in parte sau deloc. Decizia ar trebui sa se comunice companiei in maximum 15 zile de la data depunerii cererii.
Cererea de restituire a accizei se depune semestrial, insa poate viza o perioada mai mica de un semestru calendaristic in cazul in care aceasta este perioada ramasa pana la sfarsitul anului. In cazul in care alimentarea vehiculelor se face de la statiile de distributie a carburantilor, este necesara depunerea unui borderou centralizator al cantitatilor de motorina alimentate de fiecare vehicul eligibil in parte, insotit de copii de pe facturile de achizitie a motorinei, impreuna cu anexele la facturi, emise de catre statiile de distributie sau de catre terti. Borderoul se intocmeste pe baza informatiilor din facturile de achizitie a motorinei si din anexele la facturi.

Mai multe informatii puteti gasi in numarul urmator al revistei Tranzit.

Articole similare

Ad