Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Nici taxa de stalp nu se recupereaza

Nu numai acciza la combustibil este un cost care nu poate fi transferat clientilor din cauza declaratiilor autoritatilor, ci si „taxa de stalp“ (sau impozitul pe constructiile speciale). Impozitul pe constructiile speciale se calculeaza prin aplicarea a 1,5% la valoarea contabila bruta a tuturor constructiilor existente in patrimoniu la data de 31 decembrie a anului anterior, pentru care nu se datoreaza impozit pe cladiri. De anul viitor este posibil ca aceasta valoare sa scada la 1%, masura insuficienta avand in vedere impactul negativ pe care l-a avut asupra mediului de afaceri din Romania.
 

Taxa nu numai ca a afectat companiile din tara noastra, dar a determinat si posibilii investitori straini sa isi reevalueze planurile de a veni aici.
Cele doua noi taxe din 2014, respectiv impozitul pe constructiile speciale si acciza la combustibil, au adus in primul semestru la buget peste 1,4 miliarde de lei (mai mult de 300 de milioane de euro). Suma colectata numai pentru „taxa de stalp“ in primul semestru a fost de 751,4 milioane de lei, mult peste nivelul estimat.

Mai multe detalii puteti gasi in numarul urmator al revistei Tranzit.

Articole similare

Ad