Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Statul maghiar isi opreste contravaloarea amenzilor din sumele datorate companiilor

Transportatorii care au sume de recuperat din Ungaria, reprezentand eventual TVA-ul sau acciza vor trebuie sa tina cont de faptul ca, statul maghiar isi va opri din acestea contravaloarea eventualelor amenzi pe care companiile le-au primit aici.
Si, cum acciza la combustibil a crescut spectaculos in Romania anul acesta, tot mai multi romani alimenteaza in Ungaria si, deci, au tot mai multe sume de recuperat de aici.
 

Cele mai multe cereri ale transportatorilor romani de recuperare a TVA-ului sunt pentru cheltuieli efectuate in Austria, Franta, Germania si Spania. Iar cele mai multe sume de recuperat sunt din cheltuieli legate de combustibil, taxe de drum si piesele de schimb.
Exista si state unde taxele de drum se factureaza fara TVA, cum sunt Germania si Cehia. Modalitatea de facturare este reglementata de normele europene, care lasa la latitudinea fiecarei tari cum doreste sa o implementeze.
Nivelul de TVA recuperat variaza, in functie de tara. In Luxemburg este de 17%, iar in Ungaria de 27%. Daca natura produsului achizitionat este rambursabila, atunci acest TVA se poate recupera integral.

Articole similare

Ad