Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Tulcea introduce taxa de tranzit

Consiliul Judetean Hunedoara a decis sa renunte la taxa de tranzit instituita aici, in urma unui lung proces in instanta cu firma Luxorcomp. Consiliul Judetean a pierdut procesul si a renuntat sa mai faca recurs.
Consiliul Judetean Tulcea a decis ca toate vehiculele de transport marfa si persoane sa achite o taxa de tranzit prin acest judet. Cea mai mica valoare perceputa este de 8 lei, valabila o zi pentru vehiculele de transport marfa cu masa mai mica sau egala cu 2,5 t si poate ajunge la maximum 5.000 de lei pentru un an la vehiculele cu MTMA mai mare de 12 t.
 

Valorile exacte ale taxei le puteti gasi aici.
Sunt exceptate de la aceasta taxa vehiculele care apartin institutiilor ce efectueaza servicii publice, cele care apartin Consiliului Judetean Tulcea si institutiilor subordonate acestuia.
Lipsa autorizatiei este amendata in functie de greutatea vehiculului, si, la fiecare categorie variaza intre doua sume, chiar daca abaterea este doar una. Deci, pentru vehiculele cu MTMA mai mica de 2,5 t amenda este intre 500 si 1.000 de lei, iar pentru cele de peste 12 tone, aceasta poate ajunge la 5.000 de lei.
Sumele sunt imense, iar singura justificare a banilor din Hotarare este ca vor fi folositi pentru lucrarile de infrastructura de aici.
Hotararea a fost adoptata in sedinta ordinara a Consiliului Judetean Tulcea din 27 martie 2015 cu 25 voturi „pentru”, 2 „abtineri, si niciun vot „impotriva”.

Articole similare

Ad