Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Gerhard Stadler este acuzat de frauda si de exploatarea soferilor

Antreprenorul austriac Gerhard Stadler, patronul firmei de transport GST Stadler, a intrat in inchisoare cu acuzatiile de angajare ilegala a fortei de munca, frauda si evaziune fiscala. Paguba din taxe se ridica la circa 10 milioane de euro, la care se adauga 48 de milioane de euro datorii si 750.000 de euro neplatiti catre banca Unicredit, bani pe care judecatorii incearca sa-i recupereze inclusiv din activele personale ale patronului.
Compania cu circa 1.000 de camioane si 1.500 de angajati, a inceput sa intre in declin in urma cu doi ani.
 

Avocatii omului de afaceri au explicat ca firma a fost nevoita sa isi deschida birouri in mai multe tari, printre care Romania si Republica Ceha pentru a putea face fata concurentei de pe piata de transport pe care o fac firmele din aceste state.
Filiala din Romania a companiei austriece este Stacamion cu sediul la Targu Mures, iar cea din Cehia se numeste Stacehia. Cat priveste firma din Romania, au existat mai multe acuzatii potrivit carora nu se respecta legislatia muncii fata de angajati. In 2010 s-a declansat chiar un conflict de munca, iar atunci cand angajatii au anuntat ca vor face greva, majoritatea acestora au fost nevoiti sa-si dea demisia deoarece nu li se mai dadeau camioane. In plus, se pare ca soferii primeau contracte de munca in limba austriaca unde se preciza ca sunt angajati ai firmei din Cehia.

Articole similare

Ad