Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Camioane romanesti incarcate cu carne, vandalizate in Franta

Inca de saptamana trecuta, ferminerii francezi au blocat mai multe autostrazi din Franta, fiind nemultumiti de preturile pe care le primesc de la comercianti pentru produsele lor, in special pentru lapte, carne de porc si carne de vita. Pentru ca nu mai vor ca acestia sa cumpere produsele ieftine din alte state, in mai multe regiuni din Franta fermierii au blocat autostrazile, au controlat in special camioanele care ar putea transporta carne pe care le-au vandalizat, iar carnea transportata a fost aruncata pe camp. Au fost afectate toate camioanele care transportau astfel de produse, inclusiv cele frantuzesti. Nici transportatorii romani ce au nimerit in aceste zone nu au fost iertati. In total au fost oprite peste 40.000 de vehicule.
Situatia a inceput, insa, sa se deblocheze de ieri, avand in vedere ca Guvernul francez a decis acordarea unui ajutor de 600 de milioane de euro acestor fermeri.
 

Blocajele din jurul Caen-ului, unde au inceput protestele, au fost ridicate, la fel si in Ille-et-Vilaine. Insa, nemultumirea s-a extins in alte regiuni ale Frantei, existand blocaje rutiere inclusiv in Quimper si Morlaix si Landerneau.
In haosul creat marti a fost atacat inclusiv un camion din Romania ce transporta anvelope de peste 200 de agricultori din departamentul francez Moselle.
Agricultorii, urcati la volanul a 90 de tractoare incarcate cu baloturi de fan si anvelope, au blocat autostrada A31 aproape toata ziua de marti. Alti 50 de fermieri au blocat intersectia Mittelbronn din Phalsbourg. Protestatarii au pus gunoi de grajd si anvelope in fata magazinelor in comunele Maizieres, Marly pe care au inceput sa le arda.
Pentru a debloca situatia au fost mobilizati in jur de 110 jandarmi, 60 de politisti si 20 de functionari ai autoritatii de control al transportului rutier.
Firmele romanesti au ramas cu pagubele cauzate de distrugerea marfii transportate, pe care nu se stie daca polita de asigurare CMR le poate acoperi.

Articole similare

Ad