Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Pretul combustibilului a crescut cu 5,3% in T2 2015

In cel de-al doilea trimestru al anului, potrivit datelor inregistrate pe platforma Transporeon si analizate de Capgemini Consulting, pretul de transport a crescut cu 10,4%, comparativ cu cel inregistrat in primul trimestru al anului, si cu 4,9% fata de perioada similara a anului trecut.
Pretul combustibilului, in T2 2015, a crescut cu 5,3%, iar acum este cu 10,6% mai mic decat in perioada similara a lui 2014. Aceasta este singura crestere mai mare de 1% din semestrul al treilea din 2013, pana azi. In T2 2015, capacitatea disponibila de transport a scazut cu 34,8%, dar oricum ramane cu 14,1% mai jos decat in perioada similara a anului trecut.
 

In ceea ce priveste evolutia lunara, in aprilie si mai tarifele de transport au crescut cu 5,1%, respectiv 5,5%, insa in iunie acestea au inregistrat un declin de 2,4%, in paralel cu o crestere a capacitatii de transport.
Per total, comparand evolutia pretului din ultimele 12 luni, cu perioada similara a anului trecut, indicele s-a pastrat la un nivel superior anul acesta, in vreme ce, in ultimele 6 luni, capacitatea de transport a fost sub nivelul celei inregistrate in primul semestru al lui 2014. Cea mai mare diferenta s-a inregistrat in mai, insa spre deosebire de anul precedent, capacitatea nu a crescut pana in iunie 2015.
Potrivit dinamicii de transport, diferentele de pret intre maximul si minimul ofertelor puse pe platforma pentru comenzile de transport au scazut in semestrul al doilea, asa cum s-a intamplat si anul trecut, in aceeasi perioada, ca o reactie fireasca la capacitatea redusa a pietei.

Articole similare

Ad