Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cantarele CNADNR distruse chiar de angajatii institutiei

Potrivit Data Control, compania care a produs si instalat cantarele utilizate in prezent de CNADNR, principalul factor de alterare a rezultatelor unei cantariri este cel uman. Astfel, desi exista o procedura bine pusa la punct in ceea ce priveste cantarirea camioanelor, interesele CNADNR pentru trucarea rezultatelor unei cantariri sunt mari, asa cum se arata in raspunsul trimis de Data Control la redactie.
 

Astfel, angajatii CNADNR, din vointa proprie sau cu acordul conducerii, evita cantarirea anumitor transportatori si ii amendeaza pe nedrept pe altii, acestia mergand pana la distrugerea fizica a unor echipamente. In nenumarate randuri, desi locatiile de cantarire sunt prevazute cu camere de supraveghere, ele au fost obturate sau dezactivate. Multe autovehicule comerciale nu sunt cantarite si trec prin frontiera pe langa cantar.
CNANDR a renuntat la montarea de camere video pentru toate echipamentele de cantarire, prin care se putea proba corectitudinea angajatilor companiei. Sau unele echipamente au fost declarate nefunctionale pana la trecerea unui anumit transportator, desi erau in perfecta stare de functionare. In ultimii doi ani, compania nu a mai efectuat verificarea metrologica periodica obligatorie prin lege, in acest fel cantarele neputand fi utilizate in mod legal. „In repetate randuri, CNADNR ne-a solicitat si chiar ne-a somat sa-i punem la dispozitie procedurile prin care se pot modifica parametrii instalatiei in vederea schimbarii rezultatului cantaririi. De fiecare data am refuzat, acest lucru nefiind numai anormal, ci si ilegal“, se mai arata in adresa primita la redactie.

Articole similare

Ad