Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

AMTB si ITS Romania, au atras fonduri europene cu finantare nerambursabila

Joi, 9 iunie 2016, la Universitatea Politehnica Bucuresti, a avut loc prima intalnire, organizata de catre AMTB si ITS Romania, pentru prezentarea proiectului CISMOB,” Cooperative information platform for low carbon and sustainable mobility”, proiect castigat de catre AMTB si ITS Romania din fonduri europene nerambursabile. Proiectul este finantat prin Programul operational INTERREG EUROPE din Fondul European de Dezvoltare Regionala iar alaturi de Romania din cadrul consortiului mai fac parte entitati din Portugalia, Suedia, Spania.
 

Intalnirea a fost organizata complementar cu conferinta „Smartcities, electromobilitate si conectivitate”
La intalnire au participat reprezentanti si specialisti din energie, transport, utilitati, IT, reprezentanti ai mediului de afaceri, ai organizatiilor patronale de transport rutier, precum si reprezentanti ai autoritatilor centrale, regionale si locale.
In cadrul intalnirii, AMTB a prezentat proiectul CISMOB, proiect care este finanatat din Programul operational INTERREG EUROPE. Acesta are ca arie de acoperire intreg teritoriul Europei, cu un buget de finantare nerambursabila de aproximativ 360 milioane de euro si 67 de milioane de euro cofinantare nationala.
Obiectivul strategic al programului INTERREG EUROPE il reprezinta imbunatatirea punerii in aplicare a politicilor si programelor de dezvoltare regionala, in principal a programelor din cadrul obiectivului privind investitiile pentru crestere economica si a locurilor de munca, prin promovarea schimbului de experienta si invatarea de noi politici in randul actorilor de interes regional.
Modul de implementare a programului consta in acordarea de finantare nerambursabila in proportie de 85% in mod competitiv, in cadrul unor apeluri publice de propuneri de proiect, in perioada 2015-2018. In cadrul proiectelor de cooperare interregionala, organizatiile publice din diferitele regiuni ale Europei, lucreaza impreuna pe o problema de politica comuna asigurandu-se ca lectiile invatate in urma cooperarii sunt puse in practica.
In ideea de a conduce la rezultate tangibile, Proiectul CISMOB este conceput in doua faze, prima faza este dedicata schimbului de experienta, elaborarii unui plan de actiune si crearii unui grup de parti interesate iar a doua faza este dedicata monitorizarii si punerii in aplicare a planului de actiune pentru imbunatatirea politicilor regionale privind reducerea emisiilor de carbon.
Proiectul va genera politici la nivel national,regional, local, de reducere a emisiilor de carbon in transportul public, politici armonizate la nivel european, si de asemnea va elabora recomandari de implementare a acestora in Romania.
Intalnirea s-a bucurat de succes, reprezentand o reala dezbatere intre reprezentantii entitatilor publice si private prezente(aproximativ 50 de participanti) iar majoritatea si-a manifestat disponibilitatea de a face parte din grupul de parti interesate in definirea politicilor de reducere a emisiilor de carbon in transportul public.

Articole similare

Ad