Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

UniCredit Bank intensifica finantarile destinate beneficiarilor de subventii APIA

UniCredit Bank a semnat conventiile cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) si Fondurile de Garantare oferind, in baza acestora, finantari pentru fermieri in vederea efectuarii lucrarilor agricole.
Categoriile de beneficiari pentru care UniCredit Bank SA acorda finantare aferenta subventiilor campaniei 2017-2018 sunt persoanele juridice care desfasoara o activitate agricola in calitate de utilizatori legali ai suprafetelor de teren agricol, potrivit legislatiei in vigoare.
 

Dobanda maximala a facilitatilor este ROBOR 6M + 2%, istoricul de incasare a subventiilor si cererea unica de plata depusa la APIA reprezentand documente de analiza in vederea obtinerii creditarii specifice. In plus, UniCredit Bank ofera beneficiarilor de subventii APIA care au cont curent la banca posibilitatea deschiderii unui cont special destinat incasarii subventiilor, fara costuri suplimentare, cont nepurtator de dobanzi si comisioane.
Valoarea finantarii acordate este de maxim 80% din urmatoarele submasuri aferente cererii de plata depuse la APIA:
• Schema de Plata Unica pe Suprafata (SAPS), valoare estimata 96 euro/hectar;
• Plata redistributiva (acordata gradual pentru primele 30 de hectare ale exploatatiei agricole), cu o valoare de 5 euro/hectar pentru primele 5 hectare si de 48 euro/hectar pentru restul de 25 de hectare;
• Plata pentru practici agricole benefice pentru clima si mediu („Plata pentru inverzire”), cu o valoare estimata de 57 euro/ hectar;
• Masura 13 – Plati pentru zonele care se confrunta cu constrangeri naturale sau cu alte constrangeri semnificative. Astfel, pentru clientii care doresc gratie la dobanda (respectiv sa plateasca dobanda la incasarea sumelor de la APIA), valoarea finantata va fi de maxim 70% din subventia de incasat.
In vederea accesului cat mai facil la credite, UniCredit Bank indeamna beneficiarii de subventii APIA sa se adreseze reprezentantilor bancii in vederea inceperii analizei cat mai curand posibil. Ulterior aprobarii facilitatilor, utilizarile din plafoanele aprobate sunt permise in baza adeverintelor emise de catre APIA in care apare contul deschis la UniCredit Bank.

Articole similare

Ad