News  | 
17.02.2017 / 
Trafic Media

Dupa seria de acuzatii aduse transportatorilor romani privind utilizarea de emulatoare de AdBlue prezentate in filmul difuzat de ZDF si preluat si de o televiziune din Elvetia saptamana aceasta, ZDF loveste din nou, prezentand un film despre DHL si modul in care face profituri folosind resursa umana.
In ultima parte a filmului sunt prezentate relatiile comerciale ale DHL cu firmele est-europene de transport, despre care se mentioneaza ca exploateaza soferii, care dorm in cabina camionului mai multe week-end-uri pe luna parcand in benzinariile publice, isi gatesc in parcare etc.
 

In acest sens au fost intervievati soferi ai Aquila pentru a demonstra modul de salarizare a acestora.
Venit in Bucuresti pentru a intervieva Aquila si a consulta un contract de munca al unui sofer de la Aquila, realizatorul filmului s-a gandit, la fel ca in cazul filmului despre emulatoare, la un siretlic: si-a inchiriat o sala de intalniri intr-o cladire de birouri, unde, chipurile are sediul o firma de expeditii din Germania, care a dat un anunt de cautare de parteneri de transport dupa cum ne-au declarat unele persoane care au fost la discutii cu falsii antreprenori germani.
Cei care au participat la discutii au fost filmati cu o camera ascunsa sub birou, fiind chestionati despre modul de retribuire a soferilor - cat pe salariu, cat pe diurna - cate zile de lucru, daca se respecta MiLoG sau nu etc.

Puteti vizualiza filmul pe site-ul ZDF la linkul https://www.zdf.de/dokumentation/zdfzoom/zdfzoom-deutsche-post-am-limit-100.html


Comentarii (2)
Au mai ramas 1000 caractere

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!
Cancel or
  • sunt minciuni? nu! doar adevarul care nu place unora.. se doarme incamioane se calca programe se mananca in parcari.si de ce? sa faca acerba concurenta..cui? tot firmelor romanesti. isi platesc cu bani de rahat soferii mecanicii dispecerii,,
  • Nu este prima data cand suntem presul europei si nimeni nu ne tine partea si nu ne apara sau sa reactioneze in vreun fel. Confederatiile de transport din Romania, cred ca sunt surde si mute, si in asemenea momente nu au teluri comune !
    Sediile companiilor westice prezente in Romania sunt curios cum si cat de legal lucreaza, pentru ca altfel nu ar fi prezente aici. Este un alt fel de a fenta legea si a spala bani, iar angajati sunt la fel de josnic tratati, nu ca sunt usi de biserica, dar se pune acea placheta "romani"!